Askerlik sevk belgesi nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl, nereden alınır? Sevk belgesi almak gerekiyor mu?

Askerlik sevk belgesi, bedelli askerlik yerlerinin açıklanması sonrasında gündem oldu. Milli Savunma Bakanlığı, sevk belgesi olmayan askerlerin birliklere kabul edilmeyeceğini açıkladı. Peki, askerlik sevk belgesi nedir, nasıl, nereden alınır? İşte e-devlet sevk belgesi sorgulama ekranı...

Askerlik sevk belgesi nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl, nereden alınır? Sevk belgesi almak gerekiyor mu?

Sevk belgesi, yükümlü olan askerlerin her türlü kimlik bilgileri ile birlikte teslim olacağı birliğe dair bilgileri de içeriyor. Sevk belgesi, askerlik şubelerinden veya e-devletten alınabiliyor. Peki, askerlik sevk belgesi almak gerekiyor mu? İşte e-devletten askerlik sevk belgesi almanın detayları...

Askerlik sevk belgesi nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl, nereden alınır? Sevk belgesi almak gerekiyor mu? - Resim : 1

SEVK BELGESİ NEDİR?

Sevk belgesi, yoklamaları neticesinde askerliğe elverişli oldukları tespit edilen yükümlülerin kimlik bilgilerini, statülerini, sınıflandırmaları sonrasında tertip edildikleri birlik komutanlıklarını, birliğe katılmaları gereken tarihlerini, ödenecek yol ve iaşe bedelleri vb. bilgileri içeren resmî belgedir.

Askerlik sevk belgesi nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl, nereden alınır? Sevk belgesi almak gerekiyor mu? - Resim : 2

SEVK BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Sevk belgesi, e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden doğrudan alınabilir. Askerlik şubelerinden sevk belgenizi almak için T.C. kimlik kartı ile müracaat etmelisiniz.

Askerlik sevk belgesi nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl, nereden alınır? Sevk belgesi almak gerekiyor mu? - Resim : 3

E-DEVLETTEN ASKERLİK SEVK BELGESİ ALMA

TC kimlik numarası ve şifreniz ile e-devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına "askerliğim" yazınız. Sonrasında Askerliğim hizmeti altında bulunan Celp ve Sevk Dönemi bölümünde yer alan Sevk Başvurusu butonuna tıklayarak sevk işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Sevk Belgesi Almak İçin Tıklayınız

Askerlik sevk belgesi nedir? Askerlik sevk belgesi nasıl, nereden alınır? Sevk belgesi almak gerekiyor mu? - Resim : 4

ASKERLİK SEVK BELGESİNDEKİ BİLGİLER

Eğitim Merkezi: Yükümlünün acemi eğitimini alacağı birlik/kurum
Kuvveti: Yükümlünün acemi eğitimini icra edeceği birlik/kurumun ilgili kuvvet komutanlığı
Sınıfı: Yükümlünün askerlik hizmetini ifa edeceği temel grup
Sevk Tarihi: Yükümlünün askerlik hizmetinin resmi olarak başladığı ve kanun karşısında asker kişi olarak kabul edildiği tarih
Yol Süresi: Yükümlünün sevk tarihinden itibaren tertip edildiği birlik/kuruma katılış yapması için resmi olarak müsaade edilen süre.
Katılacağı Tarih: Yükümlünün tertip edildiği birlik/kuruma katılması gereken tarih
Muv. Özelliği: Yükümlünün zorunlu askerlik hizmetini icra edeceği branş
Hizmet Şekli: Yükümlünün sınıflandırıldığı askerlik hizmeti türü
Hizmet Süresi: Yükümlünün zorunlu askerlik hizmet süresi
İaşe Bedeli: Kazandan beslenmeye alınamayanlara, 22/6/1978 tarihli ve 2155 sayılı Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli verilmesi Hakkında Kanun kapsamında ödenen aylık yemek parasının bir günlük karşılığı
Yol Bedeli: Yükümlünün tertip edildiği birliğe kadar taşıma bedeli sevk belgesindeki diğer bilgiler yükümlünün tertip edildiği eğitim birliğini yükümlü hakkında bilgilendirmek amaçlıdır.

Enkaz altında kalan operatör hayatını kaybetti Miraç Kandili ne zaman? Saban ayının başlamasına ne kadar kaldı? Bugün hava nasıl olacak 25 Ocak 2024? Meteorolojiden kuvvetli kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı Uzman isimden 3 bölgeye '8 büyüklüğünde deprem' uyarısı!