Askerlik sağlık raporu ne zaman sisteme düşer?

Askerlik yoklaması işlemlerinden biri de muayenedir. Askerlik için yoklama başvuru sonrasında aile hekimine muayene olmak gerekiyor. Bedelli askerlik veya normal askerlik için başvuru yapanlar, askerlik sağlık raporu ne zaman sisteme düşer merak ediyor. İşte detaylar...

Askerlik sağlık raporu ne zaman sisteme düşer?

Askerlik sağlık raporu, aile hekimlerinden alınıyor. Askerlik için başvuru sürecini takip edenler, askerlik sağlık raporu ne zaman sisteme düşer araştırıyor. E-devlet üzerinden askerlik başvuru yapanlar, yükümlü yoklama başvurusu tamamlandıktan sonra muayene için aile hekimine gitmesi gerekiyor. Peki, aile hekimi muayene işlemleri yani askerlik sağlık raporu sisteme ne zaman düşer?

ASKERLİK BAŞVURUSUNDA SAĞLIK RAPORU SÜRECİ

Askerlik muayenesi süreci askerlik başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra yükümlülerden istenen bir prosedürdür. Askere gitmeniz için herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığına dair aile hekiminden ya da bir doktordan almanız gereken rapor olarak sizlerden istenmektedir.

Aile hekimiz ya da doktorunun sizleri muayene ettikten hemen sonra sisteme askere gidip gidemeyeceğini de dair raporunuzu bildirmektedir. Bu süreç zaman zaman sisteme düşmesi gecikebilen bir aşamadır. Bu sebeple de birçok genç aile hekimi askerlik muayenesinden sonra sürecin nasıl işlediğini merak etmektedir.

ASKERLİK SAĞLIK RAPORU NE ZAMAN SİSTEME DÜŞER?

Askere gitmek isteyenler aile hekiminden ya da hastanedeki bir doktordan askerlik muayenesi olması gerekiyor. Doktor, muayene sonrasında askerliğe elverişlidir onayı verirse süreç devam eder. Bu ise askerlik yoklaması sırasında başvuranların merak ettiği konudur.

Muayeneye başlamadan önce TC kimlik numarası ile sorgulama yapılır. Muayene sırasında yükümlüye ait boy, kan grubu, ağırlık, kan basıncı ve vücut sıcaklığı gibi bilgiler girilir.

Askerlik başvuru sırasında yaşanan yoğunluk nedeniyle raporun sisteme düşmesi zaman alabiliyor. Eğer gerektiğinden fazla uzun sürdü ise aile hekiminize başvuru yaparak sağlık raporunu ıslak imzalısını alıp elden askerlik şubesine teslim edebilirsiniz. Bu şekilde askerlik muayenesi sistemde görülmese bile ıslak imzalı sağlık raporunuz teslim edilerek işlemleriniz tamamlanabilir.

ASKERLİK MUAYENESİ OLDUKTAN SONRA E DEVLETE NE ZAMAN DÜŞER?

Aile hekimleri tarafından muayene ve yoklama işlemleri tamamladıktan 1 iş günü sonrasında e – Devlet üzerinde başvurunuzu görebilirsiniz.

Muharrem ayı ne zaman başlıyor 2024? Aşure günü ne zaman? Can Kıraç hayatını kaybetti Bedelli askerlik ne kadar olacak, zam oranı ne zaman açıklanacak? Manisa'da korkutan deprem!