ASELSAN’dan İHA tehditlerine karşı "BUKALEMUN": Düşman dronlara Türk bayrağı çizdiriyor!

ASELSAN'ın geliştirdiği BUKALEMUN sistemi, düşman İHA'larının mevcut konumunu yanıltarak istenilen konumu ve güzergahı operatörün ekranında gösterilmesini sağlıyor.

ASELSAN’dan İHA tehditlerine karşı "BUKALEMUN": Düşman dronlara Türk bayrağı çizdiriyor!

ASELSAN, tamamen milli imkanlarla geliştirdiği yeni nesil anti drone sistemlerini İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda tanıttı. ASELSAN’ın öne çıkan çözümleri arasında KORKUT 25 mm Yakın Hava Savunma Sistemi, BUKALEMUN GNSS Aldatma Sistemi, KANGAL FPV Anti-Drone Sistemi ve SEDA 100-cUAV Akustik Drone Tespit Sistemi bulunuyor.

ASELSAN, özellikle askeri operasyonlarda giderek yaygınlaşan mini ve mikro İHA tehditlerine karşı geliştirdiği bu sistemlerle hem Türkiye’nin savunma gücünü artırmayı hem de uluslararası alanda dikkat çekmeyi hedefliyor.

ASELSAN’dan İHA tehditlerine karşı "BUKALEMUN": Düşman dronlara Türk bayrağı çizdiriyor! - Resim : 1

YÜKSEK HASSASİYETLİ ALDATMA

ASELSAN’ın geliştirdiği BUKALEMUN Sistemi, GNSS (Küresel Navigasyon Uydu Sistemi) sinyallerini bozarak, İHA'ların operatör ekranında istenilen görsellerin ve güzergahların gösterilmesini sağlıyor. Sistem, hem statik hem dinamik aldatma yapabiliyor ve radar benzeri konum belirleme sistemleriyle entegre çalışabiliyor. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, sistemin düşman İHA’larının konumunu yanıltarak, ekranlarda Türk bayrağı gibi görsellerin gösterilebildiğini belirtti.

KORKUT 25 İLE YÜKSEK HASSASİYETLİ İHA SAVUNMASI

KORKUT 25 İnsansız Kulesi, kara araçlarına monte edilerek mini ve mikro İHA’lara karşı etkili bir çözüm sunuyor. ASELSAN’ın geliştirdiği 25 mm parçacıklı mühimmat ile donatılan sistem, hareket halindeyken bile İHA’ları tespit ve imha yeteneğine sahip. KORKUT 25, kızılötesi kameraları, lazer mesafe bulucu ve otomatik hedef takip özellikleri ile savaş şartlarına uygun bir şekilde tasarlandı.

ASELSAN’dan İHA tehditlerine karşı "BUKALEMUN": Düşman dronlara Türk bayrağı çizdiriyor! - Resim : 2

KANGAL VE SEDA 100-CUAV İLE GÜVENLİK

ASELSAN’ın tanıttığı diğer sistemler arasında KANGAL FPV Anti-Drone Sistemi ve SEDA 100-cUAV Akustik Drone Tespit Sistemi de dikkat çekiyor. KANGAL, özellikle kritik tesislerin ve üslerin korunması amacıyla geliştirilirken, SEDA 100-cUAV ise mikrofonları sayesinde ortamda bulunan FPV dahil sabit ve döner kanatlı İHA’ları tespit ederek yüksek menzilli koruma sağlıyor.

Ters şeride giren araç trafiği tehlikeye soktu Drift atan sürücüye ceza Akılalmaz dolandırıcılık! Kendilerini MİT personeli diye tanıtıp... Bolu Dağı sis etkisinde