Anneler Günü ne zaman, mayısın kaçıncı pazarı?

Anneler Günü tarihi, Nisan ayının son günlerinde araştırılmaya başlandı. Bir asır önce kutlanmaya başlanan Anneler Günü, Mayıs ayı içinde bir pazar günü kutlanıyor. Peki, Anneler Günü ne zaman? İşte 2023 Anneler Günü tarihi...

Anneler Günü ne zaman, mayısın kaçıncı pazarı?

Anneleri anmak ve onurlandırmak için kutlanan Anneler Günü için geri sayım başladı. Anneler Günü, Türkiye'de Mayıs ayında pazar günü kutlanıyor. Annelerine hediye almak, özel günde güzel bir organizasyon planı yapmak isteyenler 2023 Anneler Günü tarihini araştırıyor. Peki, Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler Günü Mayıs'ın kaçıncı pazarı kutlanıyor?

ANNELER GÜNÜ NEDİR?

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

2023 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü, ülkemizde mayıs ayının ikinci pazarı kutlanıyor. Bu yıl Anneler Günü, 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Yargıtay'ın emsal kararı çalışanları sevindirecek Dünyaca ünlü kahin Nostradamus’tan tüyler ürperten 7 kehanet! Depremzedelere 21,1 milyar lira hasar ödemesi yapıldı Lunaparkta dev salıncak ağaç dallarına takıldı