Anneler Günü ne zaman, bu pazar mı kutlanacak?

Anneler günü, her yıl mayıs ayında kutlanıyor. Mayıs ayının ikinci pazarında kutlanan Anneler Günü için hazırlıklar yapılıyor. Anneleri onurlandırmak, sevindirmek için hediyeler alınır, sürprizler hazırlanıyor. Peki, Anneler Günü ne zaman, bu pazar mı kutlanacak? İşte Anneler Günü tarihi 2023...

Anneler Günü ne zaman, bu pazar mı kutlanacak?

Anneler Günü, en değerlimiz olan anneleri onurlandırmak için tüm dünyada kutlanıyor. Ülkemizde Anneler Günü, her sene mayıs ayının ikinci pazarında kutlanıyor. Annelerine özel olduğunu hissetirmek, bir gün de olsa onları sevindirmek için hazırlıkları yapılıyor. Pazar günü seçim olması nedeniyle Anneler Günü tarihi araştırılıyor. Peki, Anneler Günü ne zaman, bu pazar mı kutlanacak?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN, BU PAZAR MI?

Anneler Günü, ülkemizde mayısın ikinci pazarında kutlanıyor. 2023'te Anneler Günü, 14 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günü'nün nasıl ortaya çıktığına dair birçok rivayet anlatılır. Bu rivayetlerden birisi Antik Yunan dönemine uzanıyor. Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi kabul edilen Rhea onuruna verilen ilkbahar festivali ile başladığı söylenir. Antik Romalılar da ise ana tanrıça Kibele için ilkbahar festivalleri yaparmış.

Anneler Günü kutlaması, 1908'te ABD'de Anna Jarvis adında bir kadın, annesinin ölümünden sonra anma töreni düzenlemesi ile başlıyor. 1914'de ABD'de resmi olarak kutlanması sonrasında yaygınlaşıyor ve tüm dünyaya yayılıyor.

Adana'da deprem 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü yazılı ve resimli mesajları Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Cuma namazı saat kaçta? 12 Mayıs il il cuma namazı vakti