Ali Talip Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir biyografisi

Ali Talip Özdemir, AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Ali Talip Özdemir, daha önce iki dönem Bakırköy Belediye Başkanlığı yapmış. Peki, Ali Talip Özdemir kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte Ali Talip Özdemir'in hayatı ve siyasi kariyeri...

Ali Talip Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir biyografisi

AK Parti İstanbul Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak Ali Talip Özdemir'i açıkladı. İki dönem milletvekilliği yapan, yaklaşık bir yıl Anavatan Partisi Genel Başkanı olan Ali Talip Özdemir'e dair bilgiler merak ediliyor. İşte Ali Talip Özdemir biyografisi...

ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR?

Ali Talip Özdemir, 1953 yılında Konya Ereğli'de doğdu. Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisinden Makine mühendisi olarak mezun oldu. 1987 yılında Makine Yüksek Mühendisi oldu.

Ali Talip Özdemir, Tekstil Makineleri konusunda uzman bir Makine Yüksek Mühendisi, Sanayi Bakanlığı Demir Çelik Uzmanı, Ereğli Sümerbank Pamuklu Sanayii İşletme Mühendisi, Konya Ereğli, Bakırköy Belediye Başkanı, Avrupa Belediyeler Birliği Konsey Üyesi, Konya Belediyeler Birliği Başkanvekili, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanı, Bakırköyspor Kulübü Başkanı olarak görev yaptı.

Ali Talip Özdemir kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir biyografisi - Resim : 1

Ali Talip Özdemir, 1987 seçimlerinde ANAP’tan XVIII. Dönem Konya, 1995 genel seçimlerinde XX. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 48. Hükümette Devlet Bakanı ve Çevre Bakanı olarak yer aldı.

ANAP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 1078 delegeden 640’ının oyunu alarak; Turgut Özal, Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz’ın ardından ANAP’ın 4. Genel Başkanı oldu.

Başbakanlık Çevre Teşvik Ödülü sahibidir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

AK Parti Arnavutköy Belediye Başkan adayı Mustafa Candaroğlu kimdir? AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Uğur Sina Şen kimdir? Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Sıfır kilometre 'Suzuki' aldı, koltukları paslı çıktı!