Alanya il olacak mı? Son durum nedir?

Alanya il olacak mı merak ediliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 100 il açıklaması ile gözler Meclis'e çevrildi. Nüfus yoğunluğu ile il olacak ilçeler arasında Alanya da geçiyor. Peki, Alanya il olacak mı? Alanya nerede, hangi ile bağlı? İl olacak ilçeler neler?

Alanya il olacak mı? Son durum nedir?

Alanya, ülkemizin turizm açısından önemli bir konumunda yer alır. Türk Rivierasının İncisi sloganı ile anılan Alanya'nın nüfusu yaz aylarında dört katına çıkar ve birçok ilden daha kalabalıklaşır. Peki, Alanya il olacak mı? Alanya nerede, hangi ile bağlı?

ALANYA İL OLACAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında söylediği 100 il için adı geçen net bir ilçe adı yok. İlçenin il olabilmesi için; nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

Nüfusu 100 binin üzerine çıkan Konya Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, Bandırma, Lüleburgaz, Zonguldak Ereğli, Elbistan, Cizre, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Edremit, Kahta, Yüksekova, Midyat ilçeleri de yine il olmaya yakın ilçeler listesi içerisinde yerini alırken gözler konu hakkında meclise çevrildi.

ALANYA NEREDE, HANGİ İLE BAĞLI?

Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'ndeki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. İl merkezine uzaklığı 154 kilometredir. Türkiye'nin güney sahillerinde bulunan Alanya, 1.598,51 km²'lik bir alana sahiptir ve TÜİK nüfus verilerine göre 2022'de nüfusu 364.180 kişidir.

Yüksekova il olacak mı? Yüksekova nerede, hangi ile bağlı? Siverek il olacak mı? Siverek nerede, hangi ile bağlı? Tarsus il olacak mı? Tarsus nerede, hangi ile bağlı? Elbistan il olacak mı? Elbistan nerede, hangi ile bağlı?