AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehir halkına hafta sonu için kar yağışı uyarısı yaptı. AKOM tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar'dan gelmesi öngörülen soğuk ve yağışlı hava etkili olacağı ifade edildi. İşte İstanbul hava durumuyla ilgili bütün ayrıntılar...

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor
  • Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar'dan gelmesi Ttahmin edilen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak.

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor - Resim : 1

SICAKLIKLAR 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

  • Sıcaklıkların Cumartesi öğle saatleri itibariyle 8-10 derece birden düşerek kış değerlerine düşeceği, zaman zaman şiddetli sağanak yağmur geçişlerinin olacağı bekleniyor.

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor - Resim : 2

  • Pazar sabah saatlerine kadar görülecek yağışların şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olabileceği öngörülüyor.

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor - Resim : 3

BUGÜN SICAKLIK ARTACAK

  • İstanbul’da bugün hava sıcaklığı 17 derecelere kadar çıkacak.

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor - Resim : 4

  • Çok bulutlu bir gökyüzü olacak.
  • Aralıklarla hafif yağmur bekleniyor.

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor - Resim : 5

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

  • İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak.

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor - Resim : 6

  • Sıcaklıkların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlerden (poyraz) kuvvetlenmesi (30-60km/s) ile birlikte 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı! Hafta sonu kar geliyor - Resim : 7

YÜKSEK BÖLGELERDE KAR ÖNGÖRÜLÜYOR

  • Cumartesi öğle saatlerinden itibaren pazar sabah saatlerine kadar görülecek yağışların şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olabileceği öngörülüyor.
İlk Türk astronot yanında ne götürdü? 19 Ocak 2024 İSKİ İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç? Yaramaz çocuk namaz kılan adamın taburesini çekti Erzurum'da öğrenciler kar sebebiyle okulda mahsur kaldı