Aile Destek uzatıldı mı? Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi hesaplara yattı mı?

Aile Destek Ödemesi, ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Geçen yıl temmuz ayında Aile Destek Ödemesi bir yıl uzatılmıştı. Bu yıl başvuru yapmak isteyenler, Aile Destek Ödemesi uzatıldı mı, sona erdi mi merak ediyor. Peki, Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi hesaplara yattı mı?

Aile Destek uzatıldı mı? Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi hesaplara yattı mı?

Aile Destek Ödemesi son dakika gelişmeleri, programdan faydalanan vatandaşların gündeminde. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere, aylık gelir aralığına göre dört farklı ödeme yapılıyor. Geçen yıl temmuz ayında bir yıl uzatılma kararı alınan Aile Destek Ödemesi bir kez daha uzatıldı mı merak ediyor. Peki, Aile Destek Ödemesi yattı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Aile Destek uzatıldı mı? Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi hesaplara yattı mı? - Resim : 1

AİLE DESTEK ÖDEMESİ UZATILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Ödemesi, ihtiyaç sahibi ailelere on iki ay boyunca düzenli şekilde yapılıyor. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erdi. Fakat programın uzatıldığına dair bakanlıktan gelen bir açıklama yok.

Aile Destek uzatıldı mı? Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi hesaplara yattı mı? - Resim : 2

TEMMUZ AİLE DESTEK ÖDEMESİ YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını belirterek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu. 

Aile Destek uzatıldı mı? Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi hesaplara yattı mı? - Resim : 3

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar ödemelerin durumu e-devlet üzerinden sorgulayabiliyor. e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapmanız gerekiyor.

Aile Destek uzatıldı mı? Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi hesaplara yattı mı? - Resim : 4

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre aylık destek tutarı (TL)

450 TL ve altı - 1.250

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı 1.100

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı 950

1372,30 TL üzeri ─ 3.800,78 TL’den az 850

Aşure günü ne zaman, bugün mü? 2024 Aşure günü orucu nasıl, ne zaman tutulur? MasterChef kim kazandı? 14 Temmuz MasterChef 2024'te ana kadroya kim girdi? Bugün eczaneler, kargolar, bankalar, hastaneler kapalı mı? Bugün 15 Temmuz metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi?