Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri'nde kazananlar açıklandı.

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çankaya Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri, edebiyat alanındaki ödülünü şair ve yazar Ahmet Telli, müzik alanındaki ödülünü ise genç piyanist ve akademisyen Can Çakmur aldı.

Törende Katılımcılar

Ödül töreni, MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirildi ve ünlü piyanist Fazıl Say, mezzosoprano Seda Kırankaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel de törene gönderdiği mesajla ödül sahiplerini tebrik etti.

Başkan Güner'in Açıklamaları

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ödül töreninde yaptığı konuşmada Ahmet Say'ı "kıymetli bir edebiyatçı ve eşsiz bir piyanist" olarak tanımladı. Say'ın insanlık onurunu ömrü boyunca ön planda tuttuğunu ve haksızlıkların karşısında durduğunu belirterek, "Böylesine doğru bir insan olmanın bedeli neyse onu ödemekten çekinmedi," dedi.

Ödül Sunumları ve Performanslar

Ödül töreninde Ahmet Telli, ödülünü aldıktan sonra bir şiir okudu. Fazıl Say da, aile olarak büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek organizasyonun düzenleyicilerine teşekkür etti. Can Çakmur, ödülünü Fazıl Say'ın elinden aldıktan sonra bir solo performans sergiledi.

Sanatçılara Teşekkür

Ödül heykelcikleri, heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından hazırlandı ve kendisine plaket ve çiçek sunuldu. Törenin sona ermesinin ardından Fazıl Say, mezzosoprano Seda Kırankaya ile birlikte bir konser verdi.

Çankaya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri'nde, şair ve...

Çankaya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri'nde, şair ve yazar Ahmet Telli edebiyat, genç piyanist ve akademisyen Can Çakmur ise müzik alanında ödül aldı. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, ünlü piyanist Fazıl Say, mezzosoprano Seda Kırankaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile davetliler katıldı. Fazıl Say, burada konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Karaman'da Mısır Tarlasında Obruk Oluştu Meteoroloji'den Marmara uyarısı Nesli tükenmekte olan Akdeniz foku İskenderun'da görüntülendi Herkesin düz gittiği istikamette geri geri gitti