Ağrı'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte 2024 Kurban Bayramı için Ağrı bayram namazı saati.
Ağrı'da bayram namazı saat kaçta kılınacak merak ediliyor. Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlıyor. Bayramın ilk günü, camiler bayram namazı için dolacak. Vatandaşlar, namazı kaçırmamak için Ağrı bayram namazı vaktini araştırıyor. İşte 2024 Kurban Bayramı için Ağrı bayram namazı saati...
Ağrı bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı. Bayram namazını eda edecek vatandaşlar, bulundukları yerde bayram namazı saat kaçta kılınacak öğrenmeye çalışıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bayram namazı vakitleri sayfasında 2024 Kurban Bayramı için Ağrı'da bayram namazı saat kaçta kılınacak açıkladı.
AĞRI BAYRAM NAMAZI SAATİ
Ağrı için bayram namazı saati 05.14 olarak belirlendi. Müslümanlar bu saatte camilere giderek bayram namazını eda edecekler.
TÜM İL VE İLÇELERİN BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Yılda iki dini bayramımız vardır:
1) Ramazan Bayramı
2) Kurban Bayramı
Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazlarını kılmak vaciptir. Bayram namazı iki rekattır. Cemaatle kılınır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. Cuma hutbesi ise farzdır, namazdan önce okunur.
Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.
Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rekat:
1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.
2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.
3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:
Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde olduğu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.
İkinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide olduğu kadar durulur.
Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.
4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur (Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler).
5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.
Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rekat:
6) İmam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rekatta olduğu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.
7) Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. işiktir.