AFAD'dan bazı illere sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 2 ve 3 Eylül tarihleri için Türkiye'deki bazı illere turuncu ve sarı kodlu yağış uyarısı verdi. İşte detaylar...

AFAD'dan bazı illere sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmeler neticesinde 2-3 Eylül tarihleri arasında sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.

AFAD'dan bazı illere sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı - Resim : 1

Yapılan açıklamada, 2 Eylül tarihinde turuncu kodla uyarılan iller; Ankara, Ordu, Samsun; 2 Eylül tarihinde sarı kodla uyarılan iller Afyonkarahisar, Amasya, Burdur, Çorum, Denizli, Eskişehir, Konya, Sinop, Uşak, Isparta, Kütahya, Tokat, Sivas, Nevşehir oldu.

AFAD'dan bazı illere sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı - Resim : 2

3 Eylül tarihinde turuncu kodla uyarılan iller; Ankara, Ordu, Samsun; 3 Eylül tarihinde sarı kodla uyarılan iller; Amasya, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Konya, Niğde, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tokat, Aksaray olarak belirtildi.

AFAD'dan bazı illere sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı - Resim : 3

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Turuncu kod, havayla ilgili “tehlikeli” durumlarda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

AFAD'dan bazı illere sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı - Resim : 4

SARI KODLU UYARI NE ANLAMA GELİR?

Sarı kod, havada "potansiyel tehlike" durumuna işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

AFAD'dan bazı illere sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısı - Resim : 5

AFAD
Balık fiyatları adeta çakıldı! Uşak'ta şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu Milli takım için simit dağıttılar Yavru ördekler suyla buluştu