Adana 9. Şehir Tiyatroları Festivali Başlıyor

Adana'da 14 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında 18 şehir tiyatrosu, 19 farklı oyunu sahneleyecek.

Adana 9. Şehir Tiyatroları Festivali Başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Şehir Tiyatroları Festivali, 14 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl festivale 18 belediye şehir tiyatrosu katılacak ve toplam 19 oyun sahneleniyor.

Festival Detayları

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, festivalin Altın Koza Film Festivali kadar önemli olduğunu vurguladı. Bu yıl, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu iki oyunla katılacağından toplam oyun sayısı 19 olacak. Geçen yıl ise 15 şehir tiyatrosu 17 oyunla katılmıştı ve tüm bu oyunlar kapalı gişe oynanmıştı.

Tiyatronun Rolü

Göğebakan, tiyatronun Adana’nın marka değerine katkıda bulunacağını belirterek, Adana’nın kültürü, sanatı ve festivalleriyle anılan bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti. Festivalde 30 şehir tiyatrosunun katılmak için başvurduğunu ancak sınırlı salon nedeniyle bazılarını seçmek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.

Önemli İsimler ve Oyunlar

Hüseyin Orhan, Altın Koza Genel Müdürü ve Festival Yürütme Kurulu Üyesi, etkinliğin önemini de dile getirirken; Hüseyin Şapkalı, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Müdürü, Adana’nın tiyatro konumunu daha yukarı taşımak için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Sahnelenecek Oyunlar

Festivalde sahnelenecek bazı oyunlar ise şöyle: - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları: Uçurtmanın Kuyruğu - Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu: Gökyüzünde Bir Nokta - Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu: Kafkas Tebeşir Dairesi - Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları: Terör - Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları: Hedda Gabler ve Papaz Kaçtı

5 Kasım’a kadar sürecek festivalde, tiyatroseverler dolu dolu bir programla karşılaşacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği 9. Şehir Tiyatroları Festivali, 14...

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği 9. Şehir Tiyatroları Festivali, 14 Ekim-5 Kasım'da yapılacak. Festivalde 18 şehir tiyatrosu 19 oyun sahneleyecek. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri'nde Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan (sol 2), Altın Koza Genel Müdürü ve Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan (sağ 2) ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Müdürü Hüseyin Şapkalı'nın (solda) katılımıyla festival tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir (ortada) de yer aldı.

Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı Spordan dönen genç odasında ölü bulundu Öğrenci servisi ile belediye otobüsü çarpıştı Tunceli’de geleneksel orcik üretimi başladı