ABB 300-500 Arasında Kadın/Erkek İtfaiye Eri Alımı Müjdesi Başkan Yavaş'tan Geldi: Başvuru Detayları Belli Oldu!

Ankara'da 300 ila 500 itfaiye eri alımı yapılacak. Başvuru şartları ve detaylar için yazımıza göz atın.

ABB 300-500 Arasında Kadın/Erkek İtfaiye Eri Alımı Müjdesi Başkan Yavaş'tan Geldi: Başvuru Detayları Belli Oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 300 ila 500 arasında kadın ve erkek itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Bu alım, ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından müjdelendi ve 2024 yılında KPSS’ye giren adaylar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Adayların dikkat etmesi gereken tüm başvuru şartları ve detaylar aşağıda yer almaktadır.

Alım Sayısı ve Amaç

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Geçtiğimiz hafta Çevre Bakanımızla görüştük. Biz 500 itfaiye eri talep ettik, ancak şu an için 300 itfaiye eri alımına izin verilmesini bekliyoruz. Bu alım, liyakate dayanan, eğitim almış ve işinde uzman gençler ile gerçekleşecek.” açıklamasında bulundu.

ABB 300-500 Arasında Kadın/Erkek İtfaiye Eri Alımı Müjdesi Başkan Yavaş'tan Geldi: Başvuru Detayları Belli Oldu! - Resim : 1

Başvuru Şartları

Adayların genel ve özel şartları karşılaması gerekmektedir. Genel şartlar, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesine göre belirlenmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunlarından muaf olmak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik hizmetini tamamlamış veya tecilli olmak)
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak

KPSS Şartı

Kandidatlardan, 2024 yılında yapılacak KPSS sınavına girmiş olmaları ve ilgili puan türlerinde gerekli puanı almaları beklenmektedir:

  • Lise mezunları için KPSSP94 puanı
  • Ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı
  • Lisans mezunları için KPSSP3 puanı

Tüm adayların en az 60 puan alması gerekmektedir.

Eğitim ve Fiziksel Şartlar

Adayların, itfaiyecilik ve yangın güvenliği veya sivil savunma ve itfaiyecilik ön lisans programından mezun olmaları beklenmektedir. Ancak, farklı alanlardan mezun olanlar da başvuruda bulunabilirler.

Boy şartı:

  • Erkek adayların boyu en az 167 cm olmalıdır.
  • Kadın adayların boyu en az 160 cm olmalıdır.

Yaş şartı: Adayların, sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Sürücü belgesi şartı: İtfaiye eri olarak görev yapabilmek için en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Başvuru Süreci

Henüz başvuru tarihleri kesinleşmemiştir. Ancak, ilgili bakanlığın onayı sonrasında başvuruların kısa süre içinde başlaması öngörülmektedir. Adayların başvuru tarihlerini ve detayları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden takip etmeleri önerilmektedir.

Sonuç

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği 300 itfaiye eri alımı, KPSS puanıyla memur olmayı hedefleyen gençler için benzersiz bir fırsat doğuruyor. Adayların şartları dikkatlice incelemeleri ve sürece hazırlık yapmaları büyük önem taşımaktadır.

Hatay'da Konut Teslimatları Devam Ediyor 28 Eylül 2024 Burç Yorumları! Bugün Sizi Aşk, Kariyer ve Sağlıkta Neler Bekliyor? 2000 Sonrası Sigortalılara Erken Emeklilik Müjdesi Torba Yasadan Geldi Kaldırımda arkadaşıyla sohbet eden gencin üzerine cam çerçeve düştü