8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali: 1,5 Milyon Ziyaretçi Hedefi

Adana Valisi, 8. Uluslararası Lezzet Festivali'nde 1,5 milyon ziyaretçi hedeflediklerini açıkladı.

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali: 1,5 Milyon Ziyaretçi Hedefi

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde 1,5 milyon kişiyi ağırlamayı umduklarını belirtti.

Festivalin Detayları

Valilik, yerel yönetimlerin, ticaret odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Merkez Park'ta düzenlenecek festivalin hazırlıkları devam ediyor. "Kökleriyle Adana" teması taşıyan festivalde, şehir mutfağının kendine özgü lezzetleri ve sokak yemeklerinin sergileneceği çeşitli stantlar kurulacak.

Renkli Etkinlikler

Festival boyunca şeflerin hazırladığı sunumlar ile etkinlikler renklenecek. Ayrıca, söyleşiler, yemek yarışmaları ve tadım etkinlikleri düzenlenecek. Vali Köşger, geçen yıl 923 bin kişinin katıldığı festivale bu yıl katılımın daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Gıda İsrafı ve İklim Değişikliği

Köşger, festivalde gıda israfı konusuna da değinileceğini kaydetti. "Bu yıl Birleşmiş Milletler ile ortak bir program gerçekleştireceğiz. Adana'da üretilen gıda ürünlerinin verimli kullanımı konusunda dünya genelinden ünlü şeflerin katılacağı etkinlikler olacak" dedi. Michelin yıldızlı şeflerin Adana'nın lezzetlerini yorumlayacakları zengin bir program hazırlanıyor.

Adana Valiliği tarafından belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Merkez...

Adana Valiliği tarafından belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Merkez Park'ta gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'n hazırlıkları sürüyor.

50 yıl sonra ilk sel Şişli Belediyesi'nde İşçi Eylemi Bahçelievler'de İETT otobüsü kaza yaptı! Olay yerinden ilk görüntü MS Nieuw Statendam Marmaris'e Geldi