61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yılki Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller, ulusal ve uluslararası kategorilerde sahiplerini buldu.

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, ödüllerini sahiplerine takdim etti. Festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kapanış ve ödül töreninde göz doldurdu.

Geceye Damsız Sanat İzi

Tören, Şebnem Dönmez'in sunuculuğunda başladı ve oyuncu Taner Ölmez’in muhteşem konseriyle renklenerek ilerledi. "Ulusal Kısa Film Yarışması"nda, en iyi film ödülü Cansu Baydar'ın yönetimindeki "Neredeyse Kesinlikle Yanlış" filmine verildi. Ece Dizdar, senaristi ve yönetmeni olduğu "Mükemmel" filmiyle jüri özel ödülü aldı ve bu başarıyı kutlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Belgesel Kategorisinde Başarılar

Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda jüri özel ödülünü, Ali Kemal Pasiner'in yönettiği "Bedri Rahmi Eyüboğlu: Toprağın Sırrına Erenler" belgeseli aldı. En iyi film ödülü ise Fatma Karakuş Kaçmaz'ın yönettiği "Kadranı Olmayan Saat" filmine verildi.

Uluslararası Yarışma Ödülleri

"Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması"nda jüri özel ödülü Nader Saeivar'ın "The Witnes" (Şahit) filmiyle kazandı. Saeivar, ödülünü İran'daki kız çocukları adına aldığını ve tüm savaşların sona ermesini, kadın cinayetlerinin durmasını istediğini vurguladı.

En iyi kadın oyuncu ödülü Victoria Carmen Sonne'ye "The Girl with the Needle" filmindeki performansıyla verilirken, en iyi erkek oyuncu ödülüyse Franklin Aro Huasco'ya "The Dog Thief" filmindeki rolüyle verildi. En iyi yönetmen ödülüne ise "Köpek Hırsızı" filmiyle Vinko Tomicic layık görüldü. "En İyi Yabancı Film" ödülünü ise Ana Guevara ve Leticia Jorge'nın yönetmenliğini üstlendiği "Don't You Let Me Go" (Beni Sakın Bırakma) filmi aldı.

Öğrenci Filmleri Yarışmasında Başarılar

"Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması"nda en iyi öğrenci filmi ödülünü Maltepe Üniversitesi öğrencisi Abdülhalim Erez'in yönettiği "Sistem" kazandı. Jüri özel ödülü ise Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Ramazan Yakut'un "Döngü" filmiyle verildi.

Tören, ödül kazananlarla yapılan fotoğraf çekimiyle sona erdi.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni, Cam Piramit...

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Törende, "Ulusal Belgesel Film Yarışması"nın "Jüri Özel Ödülü" Ali Kemal Pasiner'in yönettiği "Bedri Rahmi Eyüboğlu: Toprağın Sırrına Erenler" belgeseline verildi.

Depremzedeler yeni evlerine yerleşmeye devam ediyor İzmirli Örümcek Adam, Türkiye'yi Geziyor Motosiklet tutkunu tüpçü kedi Onarım için kapatıldı ama takan yok