31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl 'Şiddete dur' temasıyla önemli ödüller verilecek.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı, Adana Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Toplantıda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin hem kente hem de Türkiye'ye önemli bir marka değeri kazandırdığını dile getirdi. Ayrıca, festival kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın üstlenmesinin büyük ses getirdiğini aktardı. Karalar, bu yıl ödül sayısının artırıldığını da sözlerine ekledi.

Festivalin Teması ve Mesajı

Toplantıda Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar da açıklamalarda bulunarak, festivalin bu yılki temasının "Şiddete dur" olduğunu belirtti. Samancılar, "En yakınımızda, Gazze'de yapılan soykırım ve insan hakları ihlallerinin bu kadar yoğun yaşandığı bir ortamda 'Şiddete dur' diyoruz. Filistinli sinemacıların bu konuda belli bir direnişi var. Biz de Filistin sinemacılarının ve halkının yanındayız," şeklinde konuştu. Elde edilen bu mesajla, Gazze'ye karşı yapılan katliama dikkat çekildi.

Samancılar, ayrıca hayatını kaybeden Adanalı sanatçılar için anma programı düzenleyeceklerini de ekledi.

Bu yıl 31. kez düzenlenecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 23-29 Eylül tarihleri arasında yer alacak.

Hatay'da Çocuk Evleri Sitesi Açılışı ve Sosyal Destek Ödemeleri 90 Yaşındaki Üç Arkadaşın Uzun Ömür Sırrı: Tarhana ve Dostluk 18 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları: Aşk, Kariyer ve Sağlık Konularında Bugün Sizi Ne Bekliyor? Suriyeli Kağıt Toplayıcıdan Örnek Davranış: 500 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti