30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil?

30 Ağustos resmi tatil mi, kaç gün tatil merak ediliyor. Zafer Bayramı; 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için kutlanıyor. Ulusal bayramımız 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi, kaç gün tatil, hangi güne denk geliyor?

30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil?

Her yıl 30 Ağustos günü kutlanan Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ulusal bayramıdır. Tarihin yaklaşması ile birlikte çalışanlar, 30 Ağustos resmi tatil mi, Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil araştırıyor. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkındaki bilgiler...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan beri Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil? - Resim : 1

HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

30 Ağustos Zafer Bayramı, çarşamba gününe denk geliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda sadece bir gün tatil var. Öncesinde veya sonrasında tatil yok.

30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil? - Resim : 2

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ANLAM VE ÖNEMİ (30 Ağustos 1922)

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinen Büyük Taarruz, Sakarya Savaşı’ndan sonra Türk ordusunun işgalci güçlere kesin darbeyi vurmak için hazırlıkları 1 yıl süren harekât sonrasında kazanılan zaferdi. 26 Ağustos 1922'de başlamış, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın başkumandanlığında zaferle sonuçlanmıştı. Sadece vatanın düşman işgalinden tamamen kurtulmasını sağlamakla kalmamış 1920'de Meclis’in açılmasıyla fiilen kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını da kanıtlamıştır.

30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil? - Resim : 3

30 Ağustos Zafer Bayramı, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Atatürk'ün katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

 

Oyun kanla bitti! Köpek balığı parmağını kopardı Kırklareli'de göçmenlere geçit yok Adana Pozantı'da çıkan yangın söndürüldü 2024'te Ramazan ve Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil yapacağız?