30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos 2023 hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil?

30 Ağustos Zafer Bayramı yaklaşıyor. 26 Ağustos 1922'de başlayan ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanmıştı. Tarihimizin önemli zaferlerinden olan bu olay, ulusal bayram olarak kutlanıyor. Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil?

30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos 2023 hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil?

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanması, her yıl Zafer Bayramı'nda coşkuyla anılıyor. 30 Ağustos'ta kutlanacak Zafer Bayramı resmi tatil mi merak ediliyor. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkındaki bilgiler...

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayram.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Atatürk'ün katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır.

Başkumandan Zaferi 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Özellikle 1960'lardan itibaren daha kapsamlı ve katılımlı bir şekilde kutlamalar yapılmaya başlanmıştır.

Zafer Bayramı uzun yıllar Genelkurmay Başkanı'nın tebrikleri kabul ettiği bir bayram olarak kutlanmış; bu durum Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla kutlamalara ev sahipliği yaptığı 2011 yılından itibaren değişmiştir.

30 AĞUSTOS HANGİ GÜNE DENK GELİYOR, KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Zafer Bayramı, resmi tatiller arasında yer alıp sadece 30 Ağustos günü bir gün tatil olmaktadır. 2023'te 30 Ağustos Çarşamba gününe denk geliyor.

Kum zambaklarını koparmanın cezası belli oldu Türkiye'ye rekor ziyaretçi Vuslat Doğan Sabancı kimdir, kaç yaşında, nereli? Ali Sabancı kimdir, kaç yaşında, nereli?