İlk sahur ne zaman, saat kaçta açıklandı! Diyanet il il 2024 Ramazan ayı imsak, iftar, teravih vakitleri

Ramazan için heyecanlı geri sayım sürüyor. Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle imsak, sahur, iftar ve teravih vakti araması yoğunlaştı. Diyanet İşleri, 2024 yılı Ramazan imsakiyesini yayımladı. Böylece ilk sahur ne zaman, saat kaçta yapılacak belli oldu. Peki, İlk oruç ne zaman tutulacak? İşte il il imsak, iftar, teravih vakitleri...

İlk sahur ne zaman, saat kaçta açıklandı! Diyanet il il 2024 Ramazan ayı imsak, iftar, teravih vakitleri

On bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan ayı yaklaşıyor. Yaklaşık iki hafta kalan Ramazan ayı öncesinde Diyanet tarafından imsakiye yayımlandı. Ramazan ayı ile birlikte farz olan oruç ibadeti yerine getirilecek, camiler teravih namazı için dolacak. Vatandaşlar, sahur ve iftar sofraları için hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, ilk sahura ne zaman kalkılacak, ilk teravih saat kaçta, ilk oruç hangi gün tutulacak? İşte sahur, iftar, teravih vakitlerini öğrenebileceğiniz Diyanet 2024 il il Ramazan imsakiyesi...

İlk sahur ne zaman, saat kaçta açıklandı! Diyanet il il 2024 Ramazan ayı imsak, iftar, teravih vakitleri - Resim : 1

İLK SAHURA NE ZAMAN KALKILACAK, İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, Diyanetin dini günler takvimine göre 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. Yani 10 Mart Pazar'ı pazartesiye bağlayan gece sahura kalkılacak. 

İlk sahur ne zaman, saat kaçta açıklandı! Diyanet il il 2024 Ramazan ayı imsak, iftar, teravih vakitleri - Resim : 2

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

Teravih namazı, Ramazan'ın ilk gününün gecesinde yatsı namazı ile birlikte eda ediliyor. Yani 11 Mart Pazartesi günü Ramazan başladığına göre 2024'ün ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar akşamı yatsı namazı ile birlikte kılınacak. 

İlk sahur ne zaman, saat kaçta açıklandı! Diyanet il il 2024 Ramazan ayı imsak, iftar, teravih vakitleri - Resim : 3

DİYANET 2024 RAMAZAN İMSAKİYESİ

Ramazan imsakiyesi, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanıyor. Aşağıda verilen https://kurul.diyanet.gov.tr/Sayfalar/Imsakiye.aspx sayfasında yaşadığınız il ve ilçe seçimi yaparak Ramazan imsakiyesine ulaşabilirsiniz. Bu imsakiye ile birlikte imsak, iftar (akşam), teravih (yatsı) vakitlerini görebilirsiniz. 

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Enerji, Deneyim, Dinamizm Boyner Dynamıc ile Runtalya Maratonu’nda Erik hasadı başladı! Kilogram fiyatı altınla yarışıyor İstanbul barajları doluluk oranı güncel son durumu nedir? Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekilişi ne zaman yapılacak?