2 metrekarelik dükkanda yaşayan tarih: Her şeye rağmen ayakkabı tamiri yapıyor

Hıdır Bahader, Mardin'de 2 metrekarelik dükkanda ayakkabı tamirciliği yapıyor. 18 senedir aynı yerde olduğunu belirten Bahader, dükkana teselli için geldiğini belirtti.

2 metrekarelik dükkanda yaşayan tarih: Her şeye rağmen ayakkabı tamiri yapıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çalışan 80 yaşındaki Hıdır Bahader, 18 yıldır 2 metrekarelik dükkanda ayakkabı tamiri yaptığını açıkladı. Belediye'nin mezbahanesinde 30 yıl sigortasız çalıştığını belirten Bahader açıklasında, "Ağabeyim vefat ettikten sonra geriye 5 çocuk bıraktı, hepsine ben baktım. Babaannem sağ, babam felçliydi. Damdan kar temizledim, muavinlik yaptım. Düşünüyorum da hayatım çok zordu, bazen nasıl ölmedim diyorum. Bu zamana kadar çok çalıştım. Şu zamana kadar benim gibi bu dünyada çalışan olmamıştır." ifadelerini kullandı.

2 metrekarelik dükkanda yaşayan tarih: Her şeye rağmen ayakkabı tamiri yapıyor - Resim : 1

"OTURMAKTAN BELİM BÜKÜLDÜ"

Bahader açıklamasının devamında:
"Allah'a şükür yine ayaktayım ama oturmaktan belim büküldü. 1950 yılında Mardin’de Kur'an kursuna giderken ayakkabıcı komşumuz vardı. Annem yanına çırak olarak verdi. Haftalığım 25 kuruştu. Daha sonra askere gittim geldim. 18 senedir bu dükkandayım" dedi.

2 metrekarelik dükkanda yaşayan tarih: Her şeye rağmen ayakkabı tamiri yapıyor - Resim : 2

"30 SENE SİGORTASIZ ÇALIŞTIM"

Bütün ailesinin geçimini kendisinin sağladığını ifade eden Bahader, "2 tane çocuk okuttum, biri 50 yaşlarında, öbürü de 38 yaşında. 5 çocuğu var. Eşi ve kaynım da yanımda kalıyor. Bu dükkan sayesinde onlara bakıyorum. İnsanlar sosyete olmuş, ayakkabı tamir ettiren çok az kişi kaldı. Dükkana teselli için geliyorum. Malzeme de pahalı, artık çalışılmıyor. Belediyeye ait mezbahada 30 sene sigortasız çalıştım. Ondan sonra kalktım ayakkabıcılık yapmaya devam ettim. Dükkanım kira değil, Allah razı olsun burada bir aile bana dükkanı hediye etti. Kira almıyorlar, bana da çok iyi bakıyorlar" diye konuştu.

 

Dilek Taşı ilk bölümü saat kaçta? Kanal D Dilek Taşı 1. bölüm izle! Klasik aşiret düğünü: Damada 2 milyon TL, geline kilolarca altın Gaziantep'te sağlık çalışanı bıçaklandı Survivor AllStar 2024 yarışmacısı Nagihan Karadere kimdir?