2 günlük yağışın ardından barajlarda son durum ne?

Türkiye genelinde etkili olan kuraklık, İstanbul'da da barajların boşalmasına yol açtı. Mega kente, cumartesi ve bugün etkili olan yağışın akabinde İSKİ, son veriyi açıkladı. Peki baraj doluluğu arttı mı azaldı mı? İşte 13 Kasım itibarıyla barajlarda son durum...

2 günlük yağışın ardından barajlarda son durum ne?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'daki barajların doluluk verilerini açıkladı. Cumartesi günü öğleden sonra etkili olan şiddetli sağanağın akabinde İstanbul, bu sabaha karşı da biraz daha yağış aldı.

2 günlük yağışın ardından barajlarda son durum ne? - Resim : 1

BARAJLARDA SON DURUM

İstanbul'da şiddetli sağanaktan önce 11 Kasım Cumartesi günü, barajların doluluk oranı yüzde 16.18'di. Sağanağın ardındansa dün bu oran yüzde 16.43'e çıktı. Bu sabah yapılan ölçümde ise 13 Kasım itibariyle barajların doluluk ortalaması yüzde 16.47 oldu.

2 günlük yağışın ardından barajlarda son durum ne? - Resim : 2

ARTIŞ BİNDE 3

Diğer bir ifadeyle mega kentteki barajların doluluk oranı son iki günde yaklaşık % 0.3 arttı. Yetkililer, İstanbulluları, su tüketimi konusunda duyarlı olmaya davet etti.

2 günlük yağışın ardından barajlarda son durum ne? - Resim : 3

BU HAFTA YAĞIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Öte yandan Meteoroloji'den alınan bilgiye göre kentte hafta içi aralıklarla sağanak bekleniyor.

Türkiye'de masalları aratmayan köy! 300 yıllık taş evler mest ediyor Az önce deprem mi oldu? En son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? MasterChef All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Dilara mı Tanya mı? KYK yurdundaki zehirlenme