150 bin TL evlilik kredisi başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

Evlilik kredisi nedir, nasıl başvuru yapılır merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 150 bin TL evlilik kredisi detayları araştırılıyor. Kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden sağlanacak evlilik kredisi, 150 bin lira ve 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz bir şekilde sağlanacak. Peki, evlilik kredisi başvuru şartları nedir?

150 bin TL evlilik kredisi başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

AK Parti Seçim Beyannamesinde geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisi dikkat çekti. 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası ile sağlanacak. Evlilik hazırlığı yapanlar, 150 bin lira evlilik kredisi başvuru nasıl yapılır, evlilik kredisi başvuru şartları nedir araştırmaya başladı. İşte evlilik kredisi detayları...

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Evlilik kredisi açıklaması, bir TV kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. AK Parti seçim beyannamesinde geçen evlilik kredisi için Erdoğan "Yeni evlenen çiftlere 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Bunun uygulamasını Norveç yapıyor. Belli bir oranı gençliğe ayırıyor." açıklaması yaptı.

EVLENECEK ÇİFTLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ

Yine evliliklerin kolaylaşması ve maddi sıkıntıların finansmanı için de yeni bir model getirilecek. Evlenecek çiftlere faizsiz evlilik kredisi imkanı getiriliyor. Böylece maddi sıkıntılar yüzünden evliliğini erteleyenler bu kaynağı kullanacak.

150 bin lira evlilik kredisi ödemeleri, 48 ayda anapara olarak ödenecek. Toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planı sunulmuş olacak ki bunun 24 ayında herhangi bir ödeme olmayacak.

Çiftler evliliklerinin ardından 2 yıl bir borç yükü ile karşılaşmamış olacaklar. Aile destek programlarıyla da her hanede en az bir istihdam modeli devreye alınmış olacak.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Evlilik kredisi detayları, başvuru şartları henüz belli olmadı. Evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek. Bu bankanın kurulması sonrasında hayata geçecek evlilik kredisi detayları ileriki günlerde belli olacak.

İhracatta bal yasağı! Kadir Gecesi nasıl ibadet edilir? ABD'de bir ilk: Hoparlörle 5 vakit ezan okunacak Pusetten düşen 4 aylık bebek kurtarılamadı