15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hangi gün, kaç gün tatil?

15 Temmuz resmi tatil mi sorusu temmuz ayına girilmesiyle araştırılmaya başlandı. 15 Temmuz, 2016 yılından beri Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanıyor. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi? Bu yıl 15 Temmuz hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil?

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hangi gün, kaç gün tatil?

15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, darbe girişiminde bulunmuştu. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda darbe girişimi bastırıldı. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ölen 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için genel tatil günü ilan edildi.

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hangi gün, kaç gün tatil? - Resim : 1

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edildi. Anma gününün adı ilk önce Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü olarak kabul edilmiş daha sonra Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak değiştirilmiştir.

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hangi gün, kaç gün tatil? - Resim : 2

15 TEMMUZ 2024 HANGİ GÜN?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle çalışanlara hafta sonu ile birlikte 3 gün tatil imkanı sağlıyor. 

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hangi gün, kaç gün tatil? - Resim : 3

15 TEMMUZ'DA KAPALI OLAN YERLER

Resmi tatil günlerinde okullar, üniversiteler, eczaneler, bankalar, Borsa İstanbul, dövizciler, kuyumcular, sağlık ocakları, Aile Sağlığı Merkezleri, hastaneler kapalı oluyor. Resmi tatillerde nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. Hastanelerin acil servisleri 7-24 açık olduğundan resmi tatillerde kapalı olmayacak.

 

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı ve il il hava durumu Elazığ'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde, ne zaman? Sokak röportajı yapan şahıstan vatandaşa hakaret 31. Dönem POMEM Mülakat Sınavı giriş belgesi: POMEM sözlü sınav giriş yeri nasıl öğrenilir?