15 Temmuz ne zaman, hangi gün 2024? 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz'da kaç gün tatil?

15 Temmuz resmi tatil mi, hangi gün çalışanların merak ettiği bir konu. 15 Temmuz, her yıl "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak kutlanıyor. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi, idari tatil mi? 15 Temmuz özel sektör çalışanlarına da tatil mi? 15 Temmuz 2024'te hangi güne denk geliyor?

15 Temmuz ne zaman, hangi gün 2024? 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz'da kaç gün tatil?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, her yıl olduğu gibi tüm ülkede çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlanacak. Üç gün sonra kutlanacak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil mi çalışan vatandaşlar merak ediyor. Peki, 15 Temmuz hangi gün? 15 Temmuz'da kaç gün tatil oluyor? İşte Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü açıklaması...

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edildi. Anma gününün adı ilk önce Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü olarak kabul edilmiş daha sonra Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak değiştirilmiştir. 

15 TEMMUZ 2024 HANGİ GÜN, KAÇ GÜN TATİL?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle çalışanlara hafta sonu ile birlikte 3 gün tatil imkanı sağlıyor. 

15 TEMMUZ'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN ücretsiz olacak.

Bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet il il cuma namazı saati Diyanet cuma hutbesi tam metni yayımlandı mı? Bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? Yıldırım yaktı, yağmur söndürdü Saçını Atatürk'ün kalpağına benzetti