15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi?

15 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı merak ediliyor. Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçime kilitlendi. YSK'nın aldığı kararlar doğrultusunda seçim gününde bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Seçimlerde oy kullanma için okullar kullanılıyor. Peki, 15 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi?

Seçim sonrası gün olan 15 Mayıs Pazartesi günü okullar açık olacak mı yoksa tatil mi olacak? 14 Mayıs Pazar günü, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi için oy kullanmaya gidilecek. Oy kullanma için sandıklar, okullara kuruluyor. Oy verilmesi sonrasında sandıkların açılması, oyların sayılması işlemi görevliler tarafından yapılacak. Bu nedenle seçim sonrasında okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor.

15 MAYIS'TA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Okulların seçim ertesi gün tatil olması beklenirken konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Seçimlerde oy verme işlemleri okullarda kurulan sandıklarda yapılıyor. Oy kullanılması sonrasında sayım ve sonrasında yapılacak işlemler uzun sürebiliyor ve ertesi güne sarkabiliyor. Bu nedenle geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde ertesi gün okullar tatil edilmişti.

15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? - Resim : 1

KAMU KURUMLARI SEÇİM ERTESİ GÜN TATİL Mİ?

Kamu kurumlarının seçim ertesi günü tatil olup olmayacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Kamu kurumlarının 15 Mayıs'ta tatil olması beklenmiyor. Konuya dair bir açıklama yapılması halinde haberimiz güncellenecek.

15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? - Resim : 2

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NELERDİR?

298 sayılı Kanunun 79.maddesi gereği; "Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz."

En güzel resimli Hıdırellez mesajları, Hıdırellez Bayramı sözleri Eskiden doktorlar bizi azarlardı şimdi doktor dövüyoruz OHAL ne zaman kalkıyor? OHAL uzatılacak mı? Yağış sonrası İstanbul'da trafik yoğunluğu!