1 Mayıs'ta okullar tatil mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı, önümüzdeki pazartesi günü kutlanacak. Pazartesi okulların tatil olması halinde hafta sonu ile birlikte üç gün tatil olacak. Bu nedenle 1 Mayıs'ta okullar tatil mi sorusu internette sorgulanmaya başlandı. Peki, 1 Mayıs Pazartesi okul var mı?

1 Mayıs'ta okullar tatil mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı, bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu ile birlikte tatil süresi üç güne çıkıyor. Bu hafta sonu için plan yapmak isteyen veliler ve öğrenciler, 1 Mayıs resmi tatil mi, 1 Mayıs'ta okullar tatil mi araştırıyor. Peki, 1 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs İşçi Bayramı, 2009 yılında alınan karar ile resmi tatil ilan edildi.

1 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs İşçi Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle okullar tatil olacak.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI TARİHİ

1 Mayıs'ın kökenleri, 19. yüzyılın ortalarına dayanmaktadır. 1886 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Chicago'da, işçilerin 8 saatlik çalışma günü talepleri nedeniyle patlak veren grev ve protestolar, sonrasında uluslararası bir boyuta ulaşmıştır. İşçi sınıfının çeşitli ülkelerdeki temsilcileri, 1 Mayıs'ı işçi haklarına adanmış bir gün olarak kabul etmişlerdir.

Bugün, dünya genelinde çeşitli etkinlikler, gösteriler ve kutlamalarla 1 Mayıs işçi bayramı kutlanmaktadır. İşçi haklarına ve adaletli çalışma koşullarına dikkat çekmek, bu konulardaki talepleri dile getirmek ve işçi sınıfının birlik ve dayanışmasını vurgulamak için 1 Mayıs, önemli bir tarihi gün olarak kutlanmaktadır.

MSB 30 bin 62 personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri Kimlik bilgileri çalındı 30 bin TL dolandırıldı 1 Mayıs resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor? Ankara merkezli 3 ilde FETÖ/PDY operasyonu