Şımarıklık mı akran zorbalığı mı? Babasının eski arabayla geldiğini gören kız çocuğu sinir krizi geçirdi
Okul çıkışında babasının eski model arabayla gelmesi üzerine sinir krizi geçiren kız çocuğu sosyal medyanın gündemine oturdu. Çocuğun öfkesinin altında yatansa videonun ilerleyen dakikalarında ortaya çıktı. Küçük kız, arkadaşlarının alay etmesinden korkuyordu yani akran zorbalığından.
- Okul çıkışı babası tarafından okuldan alınan kız çocuğunun yaşadığı hüsran ve öfke sosyal medyada gündem oldu.
- 7-8 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuğun, babasına kendisini eski model bir arabayla almaya geldiği için öfke kustuğu, "Çok kötü araba alıyorsun" dediği görüldü.
- Kızının verdiği tepkiyle şaşkınlık yaşayan baba ise "Ama paramız yok" cevabını verdi.
- Buna rağmen öfkesi yatışmayan çocuk sinir krizine girerek "Çok çirkin. Onlarda ne güzel araba var bir de bendekine bak" dedi.
"ARKADAŞLARIMA REZİL OLUYORUM"
- Bu cümleyle baba, öfkenin arkasında yatan korkuyu görerek, "Arkadaşlarına rezil mi oluyorsun?" sorusunu yöneltti.
- Çocuğun ise bu soruyu duyunca 'evet' deyip daha içli ağlaması konunun aslında 'akran zorbalığı' olduğunu gözler önüne serdi.
ÇARESİZ BABA: ÖZÜR DİLERİM
- Durumu normalleştirmeye çalışan baba, "Paramız olmayabilir" derken kızının sakinleşmemesi üzerine çaresizce özür dileyip konuyu kapattı.
SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ
- Hızla yayılan video, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazı kullanıcılar çocuğun şımarıklık yaptığını düşünürken bazıları konunun akran zorbalığından kaynaklandığını ifade etti.
TÜRKİYE'DE EN ÇOK SÖZEL VE İLİŞKİSEL ZORBALIK GÖRÜLÜYOR
- Aslında bakılırsa kız çocuğunun 'akran zorbalığına' maruz kaldığı için böyle bir tavır sergilediğini destekleyen pek çok araştırma var.
- Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD), 2022 yılında 81 ülkenin katılımıyla yaptığı araştırmaya göre ülkelerin tümünde akran zorbalığı görüldü.
- Türkiye'deki öğrenciler de en sık sözel ve ilişkisel zorbalık yaşadıklarını bildirdi.
- Zorbalık içeren davranışlardan herhangi birine uğrayan öğrenci ortalaması OECD ülkelerinde yüzde 20, Türkiye'de ise yüzde 27 oldu.
* OECD: Organisation for Economic Co-Operation and Development, kurumun Türkçe karşılığı da Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü.
20 kurucu üyesi bulunmaktadır (Türkiye, ABD, Kanada, Fransa, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Federal Almanya, İtalya, Portekiz, İngiltere, Danimarka, İrlanda, Yunanistan, İsviçre, Avusturya, İsveç, İzlanda, Norveç, İspanya). Bilâhare Japonya, Finlandiya, Avustralya ve Yeni Zelanda kuruluşa katılmışlardır.
Kaynak: haberet.com