MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

MSÜ tercih sonuçları için gözler MSB'de. Adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 03 Nisan-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında yaptılar. Şimdi ise tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci belirleme sınavı olan 2024 MSÜ için tercih süresi sona erdi. Adaylar, ÖSYM tarafından yapılan sınav sonrasında açıklanan puanlarına göre tercihlerini yaptılar. Tercihler, geçen yıla göre daha erken tarihte alındı. Tercih sonuçlarına göre adayları 2. seçim aşamaları bekliyor. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman, nereden açıklanacak? MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 1

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSÜ tercih sonuçları personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacak fakat sonuçlar için verilen bir tarih yok. MSÜ tercihleri geçen sene 3-29 Mayıs tarihleri arasında alınmış, sonuçları ise 20 Haziran'da duyurulmuştu. Buna göre 10 Mayıs'ta biten tercihlerin sonuçlarının haziran başında açıklanması bekleniyor. 

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 2

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

Başvuru sonucunuzu personeltemin.msb.gov.tr adresinden e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebileceksiniz. 

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 3

MSÜ 2. SEÇİM AŞAMALARI

1- Evrak kontrolü
2- Fiziki değerlendirme
3- Kişilik değerlendirme testi
4- Fiziki yeterlilik testi
5- Mülakat

 

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları başladı! Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Okul yaz tatili ne zaman 2024? Okullar ne zaman kapanıyor? Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler?