LGS sınav giriş yerleri belli oluyor! LGS ne zaman yapılacak?

LGS tarihi yaklaşırken öğrenciler, sınava girecekleri yeri öğrenmek için sabırsızlanıyor. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak 2024 LGS'de öğrenciler, kendi okulları dışında bir okulda sınava girecek. Peki, MEB tarafından LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? LGS ne zaman yapılacak?

LGS sınav giriş yerleri belli oluyor! LGS ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, haziran ayında yapılacak LGS sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarihi kılavuz ile birlikte açıklamıştı. Yayımlanacak 2024 LGS sınav giriş belgesi ile öğrenciler, sınava girecekleri okul ve sınıf bilgilerini görecek. Peki, LGS ne zaman yapılacak, sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? 

LGS sınav giriş yerleri belli oluyor! LGS ne zaman yapılacak? - Resim : 1

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. 

LGS sınav giriş yerleri belli oluyor! LGS ne zaman yapılacak? - Resim : 2

LGS NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında MEB tarafından yapılacak LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. 

LGS sınav giriş yerleri belli oluyor! LGS ne zaman yapılacak? - Resim : 3

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. 

TikTok'ta kızına müstehcen kelimeler kullanan anne serbest bırakıldı Bursluluk sınav sonuçları açıklandı: 2024 İOKBS bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Aziz Yıldırım'ı görünce bayıldı Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücrete ara zam gelecek mi açıklaması!