Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2024 İOKBS sonuçlar nereden öğrenilir?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları için bekleyiş sürüyor. Bursluluk sınavı 21 Nisan'da yapılmıştı. MEB tarafından yayımlanan soru cevap anahtarı ile yaklaşık puanlarını hesaplayan öğrenciler, burs hakkı kazanıp kazanmadıklarını 2024 İOKBS sonuçları öğrenebilecek. Peki, bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2024 İOKBS sonuçlar nereden öğrenilir?

Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. 2024 İOKBS'ye başvuran bir milyonun üzerinde 5, 6, 7, 8 ile hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri, 21 Nisan'da yapılan sınava girdiler. Bursluluk hakkı kazanmak için her sınıf öğrencisi farklı puan alması gerekiyor. Peki, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk (İOKBS) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl, nereden öğrenilir? 

Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2024 İOKBS sonuçlar nereden öğrenilir? - Resim : 1

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, bursluluk sınav sonuçlarını 17 Mayıs 2024 tarihinde açıklayacak.

Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2024 İOKBS sonuçlar nereden öğrenilir? - Resim : 2

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bursluluk sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde Sınav Sonuç Belgesini elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2024 İOKBS sonuçlar nereden öğrenilir? - Resim : 3

BURSLULUK SINAVI KAZANMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk (İOKBS) sınavında adaylar baraj puanı ya da üzerinde bir puan alması halinde burs ya da yatılı eğitim hakkı elde edecek. 5. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 67 net 460 puan, 6. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 66 net 457 puan, 7. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 69 net 468 puan ve 8. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 71 net 470 puan almak gerekiyor.

Okul yaz tatili ne zaman 2024? Okullar ne zaman kapanıyor? Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler? Geleceğin spor spikeri ÖSYM açıkladı: 2024-GUY ön başvuru sonuçları nasıl öğrenilir, nihai başvuru nasıl yapılır?