Twitter'a yeni rakip çıktı: Mark Zuckenberg'den atak

Facebook'un sahibi olan Meta şirketi, çalışanlarıyla Twitter'a rakip olacak metin ağırlıklı bir sosyal medya platformu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Meta'nın bir sözcüsü bu çalışmaları BBC'ye doğruladı.

Twitter'a yeni rakip çıktı: Mark Zuckenberg'den atak

BBC'den Tom Gerken ve Zoe Kleinman'a konşan kaynaklara göre kullanıcılar, Meta'nın saihibi olduğu Instagram'da takip ettiği kişileri bu platformdan da ekleyebilecek. Ayrıca Mastodon gibi başka aplikasyonlardan kullanıcılar da gelebilecek.


Yapılan açıklamada, “merkezi olmayan ve metin bazlı gelişmelerin paylaşılabileceği bir sosyal ağ üzerinde çalışıldığı” belirtildi. Kamuoyu önündeki insanların ilgi alanlarıyla ilgili güncel paylaşımlar yapabilecekleri ayrı bir platforma alan olduğunun düşünüldüğü vurgulandı.


Facebook’un ürün müdürü Chris Cox ise platform ile ilgili kodlama çalışmalarının yapıldığını söyledi. P92 kod adlı bu platformun haziran ayının sonunda piyasa çıkabileceği aktarıldı.

Twitter'a yeni rakip çıktı: Mark Zuckenberg'den atak - Resim : 1


TWİTTER'A CİDDİ RAKİP

BBC’ye konuşan kaynaklar, internete düşen ve platforma ait olduğu söylenen ekran görüntülerinin doğru olduğunu belirtti. Eğer gerçekten de bu şekilde tasarlanırsa platformun ara yüzü Twitter’ınkine çok benzer olacak. Bu platform ortaya çıkarsa, Elon Musk’ın sahip olduğu Twitter’a ve onun alternatifleri olarak geliştirilen BlueSky ve Mastodon’a ciddi bir rakip olabilir. Instagram’ın 2 milyar olduğu söylenen kullanıcı sayısı, bu platform için ciddi bir temel teşkil edebilir. Musk’ın yönetimi altında Twitter çok uzun zamandır yeni politikaları yüzünden tartışmalara neden oluyor.

Twitter'a yeni rakip çıktı: Mark Zuckenberg'den atak - Resim : 2
Meta'nın geliştirdiği rakip uygulamanın arayüzü
Twitter, içerik üreticilerine para ödeyecek Apple'den bir zam daha: Güncel iPhone fiyatları WhatsApp'a iki özellik birden Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz