Twitter içerik üreticilerine müjde: 5 milyon dolar ödeme!

İçerik üreten kullanıcılarına ödeme yapan uygulamalara bir yenisi daha eklendi! YouTube, Tiktok, Instagram gibi aplikasyonlardan sonra Twitter da ödeme yapılacağını duyurdu. İlk ücretin de yaklaşık 5 milyon dolar olacağı bildirildi.

Twitter içerik üreticilerine müjde: 5 milyon dolar ödeme!

Geçen yıl Twitter'ı satın alarak platformda çokça yenilik yapan Elon Musk'tan bir hamle daha geldi. Milyarder iş insanı, geçen aylarda reklam gelirlerinin bir kısmını içerik üreticileri ile paylaşacağını duyurmuştu. Musk, bu konuda bir adım atmaya hazırlandığını paylaştı.

Twitter'ın sahibi, ödeme almak için gerekli şartları da sıraladı. Sadece doğrulanmış kullanıcılara ödeme yapılacağını duyurdu. İlk ödemenin de yaklaşık 5 milyon dolar kadar olacağını belirtti.

Twitter içerik üreticilerine müjde: 5 milyon dolar ödeme! - Resim : 1
Elon Musk

KAN KAYBETMEYE BAŞLAMIŞLARDI

Bu önerinin, Twitter'ın yeni CEO'su olarak tanınan Linda Yaccarino'nun platformun başına geçmesiyle birlikte gündeme geldiği öğrenildi

Aplikasyon, Musk'ın satın aldığını duyurmasından beri reklamverenleri elinde tutamıyor.

Hareket aynı zamanda, Twitter’ın yeni CEO’su olarak adlandırılan, NBCUniversal’dan gelen Linda Yaccarino’nun sosyal medya platformunun başına geçmesiyle birlikte geldi. Coca-Cola, Jeep başta olmak üzere yaklaşık 625 reklamveren, Ocak 2023'ten beri bu platformda harcama yapmayı bıraktı. Twitter'ın yaklaşık 4,5 milyar dolarlık reklam kaybına sebep oldu.

Musk, platformu satın aldığından beri Twitter çalışanlarının da yaklaşık yüzde 75’ini kovmuş veya kaybetmişti. Son olarak, güvenlikten sorumlu Ella Irwin de sosyal medya şirketinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Musk, Twitter’daki krizi çözmek için Yaccarino’nun ardından yakın zamanda da NBCUniversal’ın üst düzey yöneticisi Joe Benarroch’e ticari operasyonlara odaklanan bir pozisyonda görev verdi. Benarroch, “Deneyimimi Twitter’a taşımayı ve Twitter 2.0’ı birlikte oluşturmak için tüm ekiple çalışmayı dört gözle bekliyorum” diye yazdı.

Twitter içerik üreticilerine müjde: 5 milyon dolar ödeme! - Resim : 2
Twitter ofisi
ABD
Apple'den bir zam daha: Güncel iPhone fiyatları WhatsApp'a iki özellik birden Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz İPhone fiyatları ne kadar oldu?