Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için 'uzay hatıra bileti' yayımlandı

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğuna artık saatler kaldı. Milyonlar, 01.11'de gerçekleşecek fırlatma için nefesini tutup geri sayıma başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti de Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için 'uzay hatıra bileti' yayımlandı
  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma ile uzay yolculuğuna başlayacak.
  • Fırlatma öncesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde uzay hatıra bileti hazırlandı.
  • Bilet, Türkiye Uzay Ajansı'nın internet sitesinde yayımlandı.

TARİHİ AN ÖLÜMSÜZLEŞECEK

  • Uzay meraklıları, "https://tua.gov.tr/tr/milli-uzay-programi/uzay-hatirasi" linkini tıklayarak, bu tarihi anı ölümsüzleştirecek.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için 'uzay hatıra bileti' yayımlandı - Resim : 2

"GURUR DUY TÜRKİYE"

  • Türk astronot Alper Gezeravcı'nın fotoğrafının ve uzay görevinde kullanılacak armanın yer aldığı hatıra biletinde; 'Gurur Duy Türkiye' hastagi ve 'Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu'nun gururunu paylaşıyorum.' ifadeleri yer aldı.
Akıllı telefon pazarında lider değişti! Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei kaçıncı sırada yer alıyor? İlk Türk Astronotunun tarihi uzay yolculuğu saat kaçta başlıyor, nasıl izlenir? 10 soruda Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Akıllı telefon satışlarında zirve firma