Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler

Cep telefonlarının şarjlarının hızlı tükenmesinin çok basit hatalardan kaynaklandığını biliyor muydunuz? Basit hatalar da aslında aynı zamanda pil ömrünü uzatmak için basit birer yöntem. Şarjı hemen biten ya da hemen bitmesini istemeyenler için pil ömrünü uzatan yöntemleri sizler için derledik.

Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler

Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırırken, dezavantajları ile da bazen zor duruma sokabiliyor. Özellikle hızlı şarj olan ancak pil ömrü kısa olan telefonlar acil durumlarda kullanım amacını yitiriyor. Peki hızlı şarj ile hayatımıza giren, kısa pil ömrünün sebebi ne?

Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler - Resim : 1

Şarjı tam dolu bir telefonun, saatler içinde pilinin bittiğine sıklıkla denk gelmişizdir. Ancak bunun sebebi oldukça basit hatalar. Şimdi sıralayacağımız kullanım şeklini uyguladığınız takdirde bu sorunun üstesinden gelinebileceğini göreceksiniz.

Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler - Resim : 2

TELEFONU GECE BOYU ŞARJDA BIRAKMAYIN

Telefonunuzu gece boyunca şarjda bırakmak, pilin aşırı ısınmasına ve aşırı doluma yol açabilir. Üstelik orjinal olmayan telefon aksamlarında yanma ve patlama riski de yüksektir. Pilin sürekli olarak yüzde 100'e yakın seviyelerde tutulması, pil ömrünün kısalmasına neden olabilir. Daha iyi bir yaklaşım, telefonunuzu yüzde 20 ila 80 arasında tutarak şarj etmektir.

Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler - Resim : 3

ORİJİNAL ŞARJ ALETİ KULLANMAK ÖNEMLİ

Orijinal şarj aleti ve kablosu dışında kullanılan şarj cihazları ve kablolar, telefonunuzu düzensiz şekilde şarj edebilir ve pilin zarar görmesine neden olabilir. Orijinal ekipmanları kullanmak, daha sağlıklı bir şarj deneyimi sağlarken, patlama-yanma gibi durumların da önüne geçer.

Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler - Resim : 4

ARKA PLANDAKİ UYGULAMALARI KAPATIN

Telefonunuz stand by modundayken, arka planda uygulamalar çalışmaya-güncelleme yapmaya devam eder. Bunun için gereken enerji de telefonunuzun enerji tüketimini artırabilir. Bu uygulamaları düzenli olarak kapatmak veya güncellemek önemlidir.

Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler - Resim : 5

AŞIRI SICAK VE SOĞUK ORTAMLARA DİKKAT

Telefonunuzu aşırı sıcak veya soğuk ortamda bulundurmak da ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle, telefonunuzu mümkünse oda sıcaklığında bir yerde şarj etmek önemlidir.

Telefonlarınızın şarjı neden hemen bitiyor? İşte pil ömrünü uzatan basit yöntemler - Resim : 6

Hızlı şarj özelliği, pilin aşırı ısınmasına yol açabilir. Bu nedenle, ihtiyaç duymadığınız durumlarda hızlı şarjı kullanmamak daha iyidir.

Kaynak: haberet.com

Instagram ve Facebook'un reklamsız ücretleri belli oldu Haberet'in WhatsApp kanalı açıldı YouTube Müzik'te dev yenilik! Yerli uçan arabamız AirCar TEKNOFEST'te!