SpaceX'in Starship Roketi Beşinci Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı

SpaceX, Starship roketinin beşinci testinde başarılı iniş gerçekleştirdi. Elon Musk, bu adımı büyük bir ilerleme olarak nitelendiriyor.

SpaceX'in Starship Roketi Beşinci Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı

Amerikalı girişimci Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, Starship roketinin beşinci test uçuşunu başarıyla tamamladı. Roketin güçlendiricisi, fırlatma sürecinin ardından güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Test Uçuşunun Detayları

Yaklaşık 121 metre yüksekliğindeki Starship, teslimatını SpaceX’in web sitesinden yapılan canlı yayın ile izleyicilere sundu. Roket, Texas yakınlarındaki fırlatma alanından yerel saatle 07.25’te havalandı.

Kalkıştan yaklaşık 7 dakika sonra geri dönen güçlendirici, fırlatma kulesinde bulunan ve "çubuk" olarak tanımlanan iki kolun yardımıyla başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Musk’ın Açıklamaları

Fırlatma işleminin ardından Musk, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün çok gezegenli yaşam için büyük bir adım atıldı." ifadelerini kullandı.

Gelecek Hedefler

SpaceX’in sahibi Elon Musk, gelecek iki yıl içinde Mars’a mürettebatsız olarak beş farklı Starship roketi fırlatmayı planlıyor. Bu hedef, uzay keşiflerinde yeni bir çığır açma amacı taşıyor.

Amerikalı milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in fırlattığı Starship roketinin...

Amerikalı milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in fırlattığı Starship roketinin güçlendiricisi, beşinci test uçuşunda başarılı şekilde iniş gerçekleştirdi. Texas yakınlarındaki Boca Chica sahilinde yer alan fırlatma alanından havalanan roketin güçlendiricisi kalkıştan yaklaşık 7 dakika sonra geri döndü. Elon musk ve mühendisleri 100 milyon dolarla 22 katlı bina uzunluğundaki Spacex Starship'in geri dönen güçlendiricisini, fırlatma kulesinde "çubuk" olarak adlandırılan iki kolun yardımıyla havada yakaladı.

5'inci test uçuşu başarıyla tamamlandı Sosyal medya için düzenleme yolda Yenilikçi Saç Ekim Cihazı Türkiye'den! Yakın hava savunma sistemi 'Levent'ten tam isabet