Sosyal medyada fenomen olmak için eğitim müfredatı hazırlanıyor

İbn Haldun Üniversitesi Proje Destek Ofisi Erasmus+ KA220 kapsamında yeni bir proje hazırladı. "Dijital Dünyada Fikri Bağımsızlık" isimli projeye 4 ülkeden 80 öğrenci katılacak. İşte detaylar...

Sosyal medyada fenomen olmak için eğitim müfredatı hazırlanıyor

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin ilk aşaması ülkemizde 24 Nisan tarihinde gerçekleşti. 5 gün boyunca devam etti. Influencer marketing ve dijital pazarlama eğitimlerinin yanı sıra katılımcılar, sosyal medya fenomenleri ile görüştü. 

Sosyal medyada fenomen olmak için eğitim müfredatı hazırlanıyor - Resim : 1

Doğan Kabak ve Mesut Çevik gibi isimler bütün tecrübelerini paylaştı. Yurt dışından gelen öğrenciler içinse İstanbul gezileri düzenlendi. Projenin ikinci aşaması ise İspanya'da Eylül ayında gerçekleşecek.

Sosyal medyada fenomen olmak için eğitim müfredatı hazırlanıyor - Resim : 2

10 Eylül'de başlayacak olan program yine 5 gün sürecek. Öğrenciler burada da sosyal medya fenomenleri ile bir araya gelerek tecrübe dinleyecek. Daha sonra da İtalya ve Hollanda aşamaları ile program tamamlanacak.

Sosyal medyada fenomen olmak için eğitim müfredatı hazırlanıyor - Resim : 3

Öğrencilerle birlikte akademisyenler de projeyi yakından takip ediyor. Projenin amacı bir eğitim müfredatı ortaya çıkarmak. Hazırlanan müfredat Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) sunulacak. Eğer kabul edilirse 2 yıllık bir yüksek lisans programı olarak öğrencilerin tercihine sunulacak.

Sosyal medyada fenomen olmak için eğitim müfredatı hazırlanıyor - Resim : 4

Proje müfredat hazırlanma noktasında dünyada bir ilki teşkil ediyor. Böylece Influencerlik bir meslek olarak akademik boyutta bir kimlik kazanmış olacak… 

Sosyal medyada fenomen olmak için eğitim müfredatı hazırlanıyor - Resim : 5medya-NAUD.jpg" alt="" width="1280" height="956" />

Dijital platformların abonelik ücreti arttı Yerli ve milli sonda roketi başarıyla fırlatıldı Dünya devinden Baykar analizi! Fenomenlerin faaliyetleri tehlikeli sınıfta!