Sosyal medya için düzenleme yolda

Sosyal medya platformu Discord'a çocuklara karşı istismar ve müstehcenlik sebebiyle erişim engeli getirilmesinin akabinde sosyal medya platformları yeniden gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şiddet ve istismar gibi içeriklere ilişkin yeni düzenleme yapılabileceğini dile getirdi.

Sosyal medya için düzenleme yolda
  • Sosyal medya platformları Telegram ve Discord üzerinden yapılan paylaşımlara tepkiler devam ediyor.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal 7 yayınında sosyal medyada şiddet ve istismar içerikli paylaşımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
  • Uraloğlu, toplumun sosyal medyayı sevdiğini dile getirip "Dünyada sosyal medya kullanımı 6,5 saat iken bizde 7 saat." dedi.

DÜZENLEMELER YAPILIYOR

  • Sosyal medyanın belirli kurallara göre disipline edilmesi gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, düzenlemeler yapıldığını da duyurdu.
  • "İnsanların tercihlerini sınırlandırmamız söz konusu değil." diye konuşan Uraloğlu, "Discort'u kapattık. Malum olaylar olmadan kapanmış olsaydı, ciddi bir tartışma olurdu." ifadelerini kullandı.
Yenilikçi Saç Ekim Cihazı Türkiye'den! Yakın hava savunma sistemi 'Levent'ten tam isabet Tesla'dan insansı robot ve geleceğin araçları Discord'un peşinden Twitch kapatılacak mı?