Sora nedir? Sora nasıl kullanılır? Sora ücretli mi?

Sora, günün merak konusu oldu. Bunun nedeni ise yapay zeka şirketi OpenAI, yazılı metni videoya dönüştüren Sora tarafından oluşturulan videoları yayınlanması oldu. Çünkü yapılan videolar gerçeklik seviyesi herkesi şaşkınlığa itiyor ve korkutuyor. Peki, Sora nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? İşte Sora hakkındaki bilgiler...

Sora nedir? Sora nasıl kullanılır? Sora ücretli mi?

Yapay zeka şirketi OpenAI, Sora isimli video üretim teknolojisini tanıttı. Bu yeni yapay zeka teknolojisi verilen bir metni, bir dakikalık videoya dönüştürebiliyor. Sora tarafından yapılan videolar, izleyenleri gerçek mi yapay mı büyük bir şoka soktu. Videoyu izleyenler ise Sora nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi merak etmeye başladı.

Bu videoda Sora'ya verilen komut şu şekilde; "Şık bir kadın, sıcak parlayan neonlar ve hareketli şehir tabelalarıyla dolu bir Tokyo caddesinde yürüyor. Siyah deri bir ceket, uzun kırmızı bir elbise ve siyah çizmeler giyiyor."

SORA NEDİR?

OpenAI tarafından tanıtılan Sora, bir yapay zeka video içerik üretim teknolojisi. Sora yazılı komutu videoya dönüştürebiliyor. Ve Sora, bir dakikalık yüksek doğrulukta video üretme kapasitesine sahip. Oluşturan videoların gerçekliği ise izleyenler tarafından korkutucu derecede gerçek olarak tanımlandı.

Sora nedir? Sora nasıl kullanılır? Sora ücretli mi? - Resim : 1
Kırmızı yün örme motosiklet kaskı takan 30 yaşındaki uzay adamının maceralarını, mavi gökyüzünü, tuzlu çölü, sinematik tarzı, 35mm filmle çekilmiş bir film fragmanı

SORA NASIL KULLANILIR?

Tanıtımı yapılan Sora, henüz genel kullanıma açılmadı. Bunun nedeni ise OpenAI, Sora'nın yeteneklerinin kötüye kullanılmaması açısından özel kişiler tarafından test edildiğini açıkladı.

Şirket, Sora'nın yaratıcı profesyoneller için en yararlı olacak şekilde nasıl geliştirileceği konusunda geri bildirim almak için bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısına erişim izni verildiğini belirtti.

Sora nedir? Sora nasıl kullanılır? Sora ücretli mi? - Resim : 2
Birkaç dev yünlü mamut karlı bir çayırda ilerleyerek yaklaşıyor, uzun yünlü kürkleri yürürken rüzgarda hafifçe dalgalanıyor, karla kaplı ağaçlar ve uzaktaki dramatik karla kaplı dağlar, hafif bulutlarla öğleden sonra ışığı ve uzaktaki güneş sıcak bir parıltı yaratıyor...

SORA ÜCRETLİ Mİ?

Henüz genel kullanıma açılmayan Sora'nın ücretli olup olmayacağı da belli değil. Fakat firmanın daha önce çıkardığı ürünlere bakılırsa belli oranda kullanım ücretsiz olabilir, geniş yeteneklerine ulaşılabilmesi için bir ücret ödenmesi gerekebilir.

Ukrayna büyükelçisi: Türkiye'den KAAN alacağız Artık ChatGPT'nin hafızası olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya soru geldi Jetgiller gerçek oluyor! Uçan taksi hizmeti verilecek ilk il belli oldu