Siz yorulmayın: Instagram'da yapay zekayla yorum yapma özelliği geliyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Instagram, her geçen gün kullanıcılar için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Yakın zamanda sohbet robotuna kavuşacağı ortaya çıkan platformun, şimdi yorumlar kısmına yapay zeka entegre edeceği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Siz yorulmayın: Instagram'da yapay zekayla yorum yapma özelliği geliyor

Gelişen teknolojiyle birlikte yapay zeka da son yıllarda ciddi bir yükseliş gösterdi. Öyle ki kullanılan yazılımlarda, web sitelerinde ve birçok sosyal medya platformuna entegre edilen yapay zeka, Instagram'a da geliyor. Platform, son haftalarda bu konu hakkındaki çalışmalarını arttırdı.

Siz yorulmayın: Instagram'da yapay zekayla yorum yapma özelliği geliyor - Resim : 1

Yazılım geliştiricisi Alessandro Paluzzi, bugün Twitter hesabında paylaştığı ekran görüntüsü ile Instagram'da yorumlar kısmına gelecek yeni yapay zeka özelliğini paylaştı. Fotoğrafa baktığımızda, metin kutusundaki profil fotoğrafının kalktığı ve bu kısma yapay zekayı simgeleyen bir buton geldiğini görüyoruz.

Siz yorulmayın: Instagram'da yapay zekayla yorum yapma özelliği geliyor - Resim : 2

Paluzzi'nin dediğine göre butona basınca, yapay zeka sizin adınıza yorum yazıyor. Sizler de isterseniz yazdığı metni kabul edip gönderebiliyorsunuz. Ancak yorumun neye göre yazıldığı bilinmiyor.

Şimdilik, bu yapay zeka aracı ile ilgili şimdilik tüm bilinenler bunlar. Nasıl çalışacağı, hangi dil modelini kullanacağı ve ne zaman kullanıma sunulacağı soruları henüz cevapsız. 

Öte yandan Instagram, yapay zeka destekli sohbet robotu üzerinde de çalışıyor. Söylenenlere göre bu sohbet robotu, kullanıcının sorularına cevap verebilecekken, aynı zamanda tavsiyelerde de bulunabilecek. Bununla ilgili de henüz detaylı bir bilgi mevcut değil.

Siz yorulmayın: Instagram'da yapay zekayla yorum yapma özelliği geliyor - Resim : 3

İnsansız savaş uçağı Kızılelma bir testi daha geçti Artık zihinden geçenler yazıya dökülebilecek! Kaçak dizi, film sitelerine tıklayanlara büyük şok! Elektronik seçim sistemine geçiliyor mu?