Microsoft CrowdStrike nedir? Mavi ekran hatasına neden Microsoft CrowdStrike çözümü nedir?

Tüm dünya meydana gelen Microsoft kesintisi nedeniyle global çapta tüm sektörlerde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunun nedeni olarak Microsoft CrowdStrike hatalı bir güncellemesi gösteriliyor. Peki, nedir bu Microsoft CrowdStrike ve çözümü nedir?

Microsoft CrowdStrike nedir? Mavi ekran hatasına neden Microsoft CrowdStrike çözümü nedir?

Hatalı bir CrowdStrike güncellemesi, çeşitli sektörleri etkileyen ve kritik altyapıların güvenlik açıklarını vurgulayan küresel bir kesintiye neden oldu. Cuma günü meydana gelen CrowdStrike kesintisi iş dünyasında şok etkisi yarattı ve dünyanın dört bir yanındaki şirketleri etkiledi. Beklenmedik olay birçok operasyonu durma noktasına getirdi. 

Microsoft CrowdStrike nedir? Mavi ekran hatasına neden Microsoft CrowdStrike çözümü nedir? - Resim : 1

CROWDSTRİKE KESİNTİSİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

CrowdStrike kesintisi, şirketin siber güvenlik paketinin önemli bir bileşeni olan Falcon Sensor için yapılan sorunlu bir güncellemeden kaynaklanıyor. Bu hatalı güncelleme, özellikle Windows tabanlı makinelerde yaygın sistem çökmelerine neden oldu. Sorun, Mavi Ölüm Ekranı (BSOD) olarak ortaya çıkarak etkilenen bilgisayarların düzgün bir şekilde açılmasını engelliyor ve onları bir kurtarma döngüsüne hapsediyor.

Uç nokta koruması ve tehdit istihbaratı alanında lider olan CrowdStrike, sorunu kısa sürede kabul etti. Birden fazla sürümde Falcon Sensor ile ilgili Windows ana bilgisayar çökmeleri hakkında çok sayıda uyarı aldıklarını bildirdiler. Şirket o zamandan beri temel nedeni belirledi ve sorunlu güncellemeyi küresel ölçekte geri alma sürecine başladı.

Microsoft CrowdStrike nedir? Mavi ekran hatasına neden Microsoft CrowdStrike çözümü nedir? - Resim : 2

ETKİ SEKTÖRLERİ KAPSIYOR

CrowdStrike kesintisinin erişimi tek bir sektörün çok ötesine uzanarak dünya çapında çeşitli sektörlerdeki işletmeleri etkiledi. Bankalar, havayolları, televizyon yayıncıları ve süpermarketler bu teknik aksaklığın sonuçlarıyla boğuşan birçok kuruluş arasında yer alıyor.

Microsoft CrowdStrike nedir? Mavi ekran hatasına neden Microsoft CrowdStrike çözümü nedir? - Resim : 3

CROWDSTRİKE SORUNUN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN ŞU ADIMLARI SUNUYOR

Dünya çapındaki BT ekipleri bu zorlukla yüzleşirken, göz korkutucu bir görevle karşı karşıya kalıyorlar. CrowdStrike kesintisi, birçok kuruluşun bilgisayarlarının önemli bir bölümünü çevrimdışı ve önyükleme döngülerinde takılı bıraktı. Bazı şirketler tüm ağlarının çöktüğünü bildirirken, diğerleri dizüstü bilgisayarlarının %70'inin kullanılamaz hale gelmesiyle uğraşmaktadır. CrowdStrike etkilenen makineler için bir geçici çözüm sağlamıştır, ancak bunu büyük ölçekte uygulamak kendi engellerini ortaya çıkarmaktadır. CrowdStrike kesintisinden siz de etkileniyorsanız yapmanız gerekenler şunlardır:

  1. Windows'u Güvenli Mod'da veya Windows Kurtarma Ortamı'nda önyükleyin
  2. C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin "C-00000291*.sys"
  3. Bu dosyayı silin
  4. Ana bilgisayarı normal şekilde önyükleyin

Bu prosedür özellikle bulut tabanlı sunucular veya uzaktan dağıtılan Windows dizüstü bilgisayarlar için sorun yaratabilir. CrowdStrike sorunu çözmek ve etkilenen müşterileri desteklemek için özenle çalışırken, olay yaygın olarak benimsenen güvenlik çözümlerinin doğasında bulunan potansiyel güvenlik açıkları hakkında soruları gündeme getirmektedir.

Bakan Uraloğlu: Sıkıntı siber saldırı kaynaklı değil Pek çok sektörde işlem durdu: Bankacılık, hastane, havayolu WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Instagram yeni özellik!