Lise öğrencisinden çevre dostu ambalaj projesi

Kocaeli'deki bir öğrenci, tarımsal atık ve deniz yosunları ile çevre dostu ambalajlar üretti.

Lise öğrencisinden çevre dostu ambalaj projesi

Kocaeli'deki TÜBİTAK Fen Lisesi'nden Elif Berra Demir, tarımsal atık ve deniz yosunu kullanarak çevre dostu bir ambalaj projesi geliştirdi.

ÇEVRE DOSTU MALZEMELERLE HAZIRLANAN AMBALAJ

Elif Berra Demir'in, fındık zurufu ve deniz yosunu kullanarak oluşturduduğu bu ambalaj, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çatısı altında düzenlenen İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nın çevre kategorisinde birinci seçildi.

PROJENİN DETAYLARI

Demir, projesinde kimya öğretmeni Selin Sağdıç ile işbirliği yaptı. Sağdıç, bu faktörlerin projenin sağlamlığını artırdığını belirtti: "Kimyasal ambalajlardan daha dayanıklı ve çevre dostu bir ürün elde ettik. Amacımız yerli ham madde kaynağımızı kullanarak sürdürülebilir bir çözüm geliştirmekti."

CEVAPLAYICI BİR ÇÖZÜM: DÖNGÜSEL EKONOMİ

Elif Berra Demir, tarımsal atıkların endüstriye kazandırılması konusuna özel bir vurgu yaptı. "Bu projenin temel taşlarından biri döngüsel ekonomi anlayışı. Doğada tamamen çözünebilen atık materyallerle geliştirdiğimiz bu ambalaj, çevreye zarar vermediği gibi maliyet açısından da avantaj sağlıyor," dedi.

ÖDÜL VE GELECEK HEDEFLERİ

Demir, projelerinin TEKNOFEST'te birincilik ödülü kazanmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Petrol türevli kaynaklar yakında tükenecek. Tarım atıklarına yönelerek sürdürülebilir bir sektör oluşturabileceğimize inanıyorum," ifadelerini kullandı.

Kocaeli TÜBİTAK Fen Lisesi öğrenci Elif Berra Demir (solda), fındık zurufunu (yeşil kabuğu) ve...

Kocaeli TÜBİTAK Fen Lisesi öğrenci Elif Berra Demir (solda), fındık zurufunu (yeşil kabuğu) ve deniz yosununu kullanarak çevre dostu ambalaj üretti. Demir'in, kimya öğretmeni Selin Sağdıç'ın (sağda) danışmanlığında tarımsal atık ve deniz yosunu kullanarak ürettiği ambalaj, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nın çevre kategorisinde birinci seçildi.

BİLSEM Öğrencilerinin Başarılı Projesi Kastamonulu Öğrenciden Ödüllü İnovasyon Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Yapay Zeka ile Güçlü Bir Gelecek Alper Gezeravcı'dan F16 uçağı ile gösteri uçuşu