Korsan dizi ve film sektörüne şok: Kişisel veriler açığa çıktı

Birçok kişi internetteki çeşitli siteler aracılığıyla dizi, film ve oyun indiriyor. Normalde paralı olan bu içeriklere bedel ödememek için kaçak yolları tercih eden kişileri, çeşitli tehlikeler bekliyor. HP Wolf tarafından yapılan araştırma, ChromeLoader isimli kötü yazılımın varlığını kanıtladı.

Korsan dizi ve film sektörüne şok: Kişisel veriler açığa çıktı

İnternet üzerinden, normal şartlar altında belli bir meblağ karşılığında satın alınan film, dizi, oyun gibi içeriklere para vermemek için kaçak yolları tercih eden insanlar var. O kişileri çeşitli tehlikeler bekliyor. HP Wolf tarafından yapılan yeni araştırma, dizi ve film indiren kişilere yönelik yeni bir kötü yazılım ortaya çıkardı. ChromeLoader isimli bu yazılım, Mart ayından beri film ve oyun indirmeyi sağlayan siteleri ve kullanıcıları tehdit ediyor.

Korsan dizi ve film sektörüne şok: Kişisel veriler açığa çıktı - Resim : 1

NASIL BİLGİSAYAR İÇİNE SIZIYOR?

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, ChromeLoader isimli bu yazılım Mart ayından beridir, film ve oyun indirmeye yarayan sitelerin kullanıcılarını etkiliyor. Bu yazılımın kullanıcıları Shampoo isimli kötü amaçlı bir uzantı yüklemeleri için kandırılıyor.

Shampoo kullanıcılarının, arama sorgularını kötü amaçlı web sitelerine yönlendirdiği belirtilirken, bu yazılımdan kurtulmanın bir hayli zor olduğu ifade ediliyor. Bilgisayarlarda kalıcı olmak için çeşitli yollar izliyor. Görev Zamanlayıcı aracılığıyla her 50 dakikada bir kendini yeniden tespit etmiş durumda.

Uzmanlar, bu yazılımın kendisini çok iyi koruduğunu ifade ederken, silinmelere karşı çeşitli önlemlere sahip olduğu belirtiliyor. Bu uygulamalar kendisi birçok hata ayıklama ve analiz işlemine karşı büyük ölçüde koruyabiliyor.

Korsan dizi ve film sektörüne şok: Kişisel veriler açığa çıktı - Resim : 2

DERTLERİ KİŞİSEL VERİLER

Şirketin üç ayda bir yayınladığı HP Wolf Security Threat Insights Raporu’nda, Chrome uzantılı kötü amaçlı yazılımın tüm bunların yanı sıra kullanıcılların Office 365 hesaplarını ele geçirerek kişiler hakkında bilgiler paylaşıyor.

Uzmanlar, giderek artan bu tür saldırılara karşı korunmak için e-posta eklerini açarken, bağlantılara tıklarken ve tarayıcı üzerinden indirme yaparken kullanıcıların çok dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

Korsan dizi ve film sektörüne şok: Kişisel veriler açığa çıktı - Resim : 3

Elektronik seçim sistemine geçiliyor mu? Uzayda yaşam var mı! Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! Enceladus'ta fosfor bulundu Araç muayenesinde 'dijital' rapor dönemi Yapay zekaya katı kurallar geliyor