Kira fiyatları nedeniyle açılan tespit davasında ilk kez yapay zeka kullanıldı

İstanbul'da artan kira fiyatları nedeniyle açılan kira tespit davasında yapay zeka kullanılmasıyla Türkiye’de bir ilke imza atıldı.

Kira fiyatları nedeniyle açılan tespit davasında ilk kez yapay zeka kullanıldı

Yapay zekanın devreye girdiği olay İstanbul'da yaşandı.Ev sahibinin ödenen bedelin düşük kalması nedeniyle açtığı kira tespit davasında bilirkişi söz konusu taşınmaz için bir rakam belirledi. Ancak, taraflar bilirkişi raporuna itiraz etti.

DAVALARDA BİLİRKİŞİ RAPORU İLE BİRLİKTE KULLANILACAK

Bunun üzerine mahkeme ara karara gitti. Tarafların rapora itirazlarının ek bir raporla değerlendirilmesine karar verildi. Davacı vekilinin sunduğu kira sözleşmelerinin incelenmesi talep edildi. Yapay zekadan da yararlanarak yeni bir rapor hazırlanmasına karar verildi.

Kira fiyatları nedeniyle açılan tespit davasında ilk kez yapay zeka kullanıldı - Resim : 1

SÜREÇLERİNİN KISALACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Hukukçular yeni karşılaşılan bu durumun tüm anlaşmazlıklara örnek teşkil edebileceğini belirtiyor.
Bu dava ile yapay zekanın kullanımının dava süreçlerinde yaygınlaşması bekleniyor. Yapay zeka ile daha fazla kıyaslama yapılacağından en doğru sonucun bulunması sağlanacak. Ayrıca tarafların mahkeme masraflarının azalması ve dava süreçlerinin kısalmasına da katkı sağlayacak.

Denizli'de TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri: Yapay Zeka Temalı Etkinlikler Başladı Dünya Lübnan'daki telsiz patlamalarını konuşurken ASELSAN'dan dikkat çeken paylaşım Türkiye'nin ilk haberleşme uydusu sene sonu devreye alınacak Gold Apollo, Lübnan Patlamalarının Ardından Açıklama Yaptı