Japonya Savunma Bakanlığı açıkladı: Bayraktar TB2 SİHA'lar deneme amaçlı devreye alınacak

Japonya Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre Bayraktar TB2 SİHA deneme amaçlı olarak devreye alınacak ve SİHA'lar Japon Kara Öz Savunma Kuvvetleri tarafından testlere tabi tutulacak. Testlerin tamamlanmasının ardından Japonya'nın Bayraktar TB2 SİHA siparişi vermesi ve hatta bu alanda Baykar ile iş birliği yapması öngörülüyor.

Japonya Savunma Bakanlığı açıkladı: Bayraktar TB2 SİHA'lar deneme amaçlı devreye alınacak

İnsansız hava araçlarının (İHA) üretimi, Türkiye'nin savunma sanayisinin güçlenmesine büyük katkılarda bulundu.

Dağlık Karabağ, Suriye, Libya, Ukrayna gibi kritik bölgelerde başarılı olan Türk teknolojisi bugüne kadar Avrupa ve NATO ülkelerinin de dahil olduğu 28 ülkeye satıldı.

Japonya Savunma Bakanlığı, 2023 mali yılı bütçesi kapsamında Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını (SİHA) deneme amaçlı olarak devreye alacak ve SİHA'lar Japon Kara Öz Savunma Kuvvetleri tarafından testlere tabi tutulacak.

Testlerin tamamlanmasının ardından Japonya'nın Bayraktar TB2 SİHA siparişi vermesi ve hatta bu alanda Baykar ile iş birliği yapması öngörülüyor.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, geçtiğimiz hafta Baykar'ı ziyaret ederek Selçuk Bayraktar ile bir araya gelmişti.

Japonya Savunma Bakanlığı açıkladı: Bayraktar TB2 SİHA'lar deneme amaçlı devreye alınacak - Resim : 1

Savunmasanayist'in haberine göre Japonya, TB2'nin yanı sıra ABD üretimi MQ-9 Reaper SİHA'sını da test edecek.

İHA'ların pratik kullanım öncesi test süreçlerine 22 milyar yen tahsis edilecek.

İHA SİHA
Uzayda Türkiye'nin imzası var TCG Anadolu göreve hazır TikTok 'Neİzlesem' hayata geçti Togg'un ilk kurbanı Honda Civic oldu