Instagram'dan MSN nostaljisi: Artık dinlenilen şarkıyı öğrenebiliriz

İlk olarak Aralık 2022'de Instagram kullanıcılarının hizmetine sunulan not özelliği, 60 karakteri geçmeyecek şekilde kullanıcılara istedikleri mesajı takipçileri ile paylaşma imkanı sağlıyordu. Kullanıcılara kendini ifade etme özgürlüğü tanıyan bu kısım, artık yeni bir özelliği bünyesinde barındıracak.

Instagram'dan MSN nostaljisi: Artık dinlenilen şarkıyı öğrenebiliriz

Instagram, her geçen gün kullanıcılarına yeni imkanlar sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gelen not özelliği, insanları memnun etmişti. Bunun farkında olan aplikasyon, Notlar kısmına yeni bir özellik daha getirmeye hazırlanıyor. Artık, durum güncellemelerine bir şarkının 30 saniyelik bir klibi ve yanına kısa bir açıklama eklenebilecek.

Instagram'dan MSN nostaljisi: Artık dinlenilen şarkıyı öğrenebiliriz - Resim : 1
Yeni özelliğin muhtemel görüntüsü

GEÇMİŞE UFAK BİR YOLCULUK

Bir şarkının 30 saniyelik bölümünün eklenmesiyle birlikte takipçileri paylaşılan müzikleri tıklayarak dinleyebilecekler.

Bu getirilen özellikle akıllara MSN günleri geliyor. MSN'de olan "Ne dinliyorum?" özelliği ile arkadaşlara aktif olarak Winamp ya da Windows Media Player üzerinden ne dinlediğinizi aktarabiliyordu. Instagram'daki Notlar kısmıyla da artık kişiler, takipçilerine şarkılardan alıntılar dinletebilecek.

Instagram'dan MSN nostaljisi: Artık dinlenilen şarkıyı öğrenebiliriz - Resim : 2

DAHA YAYGIN OLACAK

Bu yeni not özelliğinin daha fazla kullanıcının benimsenmesi amaçlanıyor. Şimdiye kadar daha çok genç kesimin tercih ettiği bu hizmetin yaygınlaşması isteniyor. Ayrıca Instagram yaptığı açıklama ile diğer dillerde yapılan gönderiler için Not kısmının altına bir çeviri düğmesi ekleneceğini de duyurdu. Bu sayede dil bariyeri ortadan kalkacak.

Instagram'dan MSN nostaljisi: Artık dinlenilen şarkıyı öğrenebiliriz - Resim : 3

ASIL PLAN BAŞKA

Notlar özelliği, Meta'nın Twitter gibi platformlarla rekabet edebilecek metin tabanla uygulamalara yatırım yaparak, benimsediği yeni yaklaşımın sadece küçük bir parçası. "Proje 92" kod adı ile görücüye çıkacak yeni uygulamanın, muhtemel bağımsız bir aplikasyon olacağı ve ay sonunda piyasaya çıkabileceği tahmin ediliyor.

Instagram'dan MSN nostaljisi: Artık dinlenilen şarkıyı öğrenebiliriz - Resim : 4

Artık içeceğimizi de belirliyor: ChatGPT, McDonald's için tarif hazırladı Netflix, Exxen'den rol çaldı 14 yaşında bir dahi: Space X'de çalışmaya başlayacak ChatGPT Meclis'e giriyor!