Instagram'a yeni gelen 'gözden geçir' özelliği çapkınları ifşaladı

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, dolandırıcılara karşı aldığı yeni önlemle bazı insanların da başını yaktı. Platformda peş peşe çok fazla istek gönderen kullanıcıların takip isteklerinde "Gözden Geçir" ve "Sil" seçenekleri yer alıyor. Bu da Instagram'ı çapkınlık için kullanan insanların ifşalanmasına sebep oldu. İşte detaylar...

Instagram'a yeni gelen 'gözden geçir' özelliği çapkınları ifşaladı
  • Sosyal medyada son yıllarda çok artan dolandırıcılık vakalarına karşı, platformlar önlem almaya başladı. En çok kullanılan mecralardan biri olan Instagram, dolandırıcılara karşı getirdiği yeni özellikle, dolandırıcı olmayan bazı insanların da başını yaktı.
  • Dolandırıcılığı engellemek amacıyla, yapılan güncellemede, çok sayıda istek gönderen ya da DM atan kullanıcıların isteklerinin yanında "Onayla" ve "Sil" seçeneklerinin yerini "Gözden Geçir" ve "Sil" seçenekleri almış durumda. 
  • Özelliği keşfeden kullanıcılar, tepkilerini sosyal medya üzerinden paylaştı. Genel olarak baktığımızda ise "Erkolar kapatıldı", "Gülmekten uykum kaçtı" gibi paylaşımlar göze çarptı. 
  • Bu paylaşımların sebebi de, çapkınlık amacıyla Instagram kullanan bazı insanların, çok fazla DM ve takip isteği attığı için dolandırıcılarla aynı kefeye konulmasıdır. 
  • Instagram, yeni güncellemesiyle birlikte kurunun yanında yaşı da yakarken, bu hatanın düzeltilip düzeltilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Instagram'a yeni gelen 'gözden geçir' özelliği çapkınları ifşaladı - Resim : 1

Yollardaki Togg sayısı 15 bini geçti TEKNOFEST'in 2024'te yapılacağı il belli oldu Görünmezlik bulundu! Metro İstanbul duyurdu: Seferler yapılamıyor