İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yeğeni amcasından 'yıldız' istedi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu ve astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesi, oğullarının sağ salim dönmesini dilerken, yanında fotoğrafını götüreceği yeğeni ise 'kanka' dediği amcasından 'yıldız' istedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yeğeni amcasından 'yıldız' istedi
  • İlk Türk astronotu uzaya yolculuğa çıkıyor.
  • Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek olan Alper Gezeravcı, tüm yurda heyecan yaşatıyor.
  • Bu gece saatlerinde başlayacak olan uzay yolculuğu için nefesler tutuldu.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yeğeni amcasından 'yıldız' istedi - Resim : 1

  • Türkiye'de farklı bir gurur yaşanırken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, ABD'nin Florida bölgesinde Gezeravcı'nın ailesi ile bir araya geldi.
  • Bakan Kacır, Gezeravcı Ailesi ile heyecanını paylaştı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yeğeni amcasından 'yıldız' istedi - Resim : 2

OĞLUNUN UZAYA GİDECEĞİNİ TEKNOFEST'TE ÖĞRENDİ

  • Oğlunun uzaya gideceğini tüm Türkiye gibi TEKNOFEST'te öğrendiklerini anlatan ilk Türk astronotun babası Ali Gezeravcı, "Baba, hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun, o bana yeter' dedi. Biz de o mutluluğu seve seve yapıyoruz. 4 yaşındayken 'Ben uçak şoförü olacağım' derdi." dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yeğeni amcasından 'yıldız' istedi - Resim : 3

  • Anne Sıddıka Gezeravcı, oğlu için şu cümleleri kullandı;
Gururluyum, sevinçliyim, heyecanlıyım. İlk haberi tören alanında duyduk. Biraz sevindim biraz üzüldüm. Ne olduğunu sonra öğrendim, bilmeyince üzüldüm. Korku bastı biraz şimdi rahatım.

YEĞENİ 'YILDIZ' GETİRMESİNİ İSTEDİ

  • Ayrıca Alper Gezeravcı'nın, yeğeni Karan ile de arasından su sızmıyor. Amcasına 'kanka' diye hitap eden Karan, amcasından uzay yolculuğu dönüşünde yıldız getirmesini istedi.
  • Karan, kendisinin de uzaya gitmek istediğini belirterek, "Kankamla roket koltuğuna oturacağız." dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yeğeni amcasından 'yıldız' istedi - Resim : 4

KARAN'IN FOTOĞRAFINI DA YANINDA GÖTÜRDÜ

  • Gezeravcı'nın kardeşi de "En son dün görüştük. Karan'ın fotoğrafı ile birlikte yanında götürdüğü birkaç eşya daha var. Tabii Karan onun için çok özel. Birbirlerini çok seviyorlar. Biz ondan çok daha heyecanlıyız." dedi.
'Uzay hatıra bileti' yayımlandı Akıllı telefon pazarında lider değişti! Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei kaçıncı sırada yer alıyor? İlk Türk Astronotunun tarihi uzay yolculuğu saat kaçta başlıyor, nasıl izlenir? 10 soruda Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu