İletişim Başkanlığı duyurdu: Türkiye'nin uzaydaki uydu sayısı 8'e yükseldi, uydu sahibi olan 30 ülkeden biri

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda Türkiye'nin uydu sayısının 8'e yükseldiği ve uydu sahibi olan 30 ülkeden biri olduğu vurgulandı. Başkanlık tarafından verilen bilgilerde "Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TURKSAT6A, 2023 yılında yörüngedeki yerini alacak" ifadeleri yer aldı.

Türkiye, savunma sanayisinde olduğu gibi teknoloji ve uzay alanında da kendini geliştirmeye devam ediyor.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada son dönemdeki yapılan çalışmalara ilişkin detaylar dikkat çekti.

"UZAYDA BİZ VARIZ"
Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A'nın SpaceX falcon 9 roketiyle uzaya gönderildiği bilgisinin "Uzaya yerli dokunuşla sınırları aşıyoruz. Büyük ve Güçlü Türkiye" sözleriyle yer verildiği paylaşımda Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TURKSAT 6A'nın bu yıl içinde yörüngedeki yerini alacağı belirtildi.

İletişim Başkanlığı duyurdu: Türkiye'nin uzaydaki uydu sayısı 8'e yükseldi, uydu sahibi olan 30 ülkeden biri - Resim : 1

UYDU SAYISI 8'E YÜKSELDİ
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımlarda, "Uzaydaki gözümüz TÜRKSAT 5B ile Türkiye’nin aktif haberleşme uydu sayısı 5’e yükseldi. Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TURKSAT6A, 2023 yılında yörüngedeki yerini alacak. Türkiye'nin uzaydaki uydu sayısı 8'e yükseldi." ifadelerine yer verildi.

İletişim Başkanlığı duyurdu: Türkiye'nin uzaydaki uydu sayısı 8'e yükseldi, uydu sahibi olan 30 ülkeden biri - Resim : 2

30 ÜLKENİN İÇİNDE YER ALIYOR
Türkiye'nin yerli gücünün her yerde olduğu vurgusu ile uzayda uydu sahibi olan 30 ülkeden biri olduğu bilgisi "Güçlü Türkiye" etiketi ile paylaşıldı.

İletişim Başkanlığı duyurdu: Türkiye'nin uzaydaki uydu sayısı 8'e yükseldi, uydu sahibi olan 30 ülkeden biri - Resim : 3

TCG Anadolu göreve hazır TikTok 'Neİzlesem' hayata geçti Togg'un ilk kurbanı Honda Civic oldu Geri sayım başladı! Selçuk Bayraktar'dan Türkiye'yi heyecanlandıran davet!