GTA 6'nın oynanış videosunu sızdıran 18 yaşındaki hacker, ömür boyu hapis cezası yedi

Eylül 2022 tarihinde, bugünlerde fragmanı yayınlanan GTA 6'nın oynanış videosunu sızdıran ekibin arkasındaki isimlerden olan 18 yaşındaki hacker için karar alındı. Lapsus$ grubunun üyesi olan Arion Kurtaj, süresiz hastane hapsine çarptırıldı. Kurtaj'ın otizm hastası olduğu bildirildi.

GTA 6'nın oynanış videosunu sızdıran 18 yaşındaki hacker, ömür boyu hapis cezası yedi
  • Geçtiğimiz haftalarda resmi fragmanı yayınlanan GTA 6'nın ilk ortaya çıkışı bundan 1,5 yıl önceydi.
  • 2022 Eylül tarihinde Rockstar'ın yayınladığı oyun dev bir sızıntıyla gündeme gelmişti. Bu sızıntının arkasında Lapsus$ isimli hacker grubu vardı.
  • Grubun en önemli isimlerinden olduğu düşünülen Arion Kurtaj hakkında bugün önemli bir gelişme yaşandı. BBC’nin aktardığına göre 18 yaşındaki hacker, mahkemenin kararıyla süresiz hastane hapsi cezasına çarptırıldı.
  • Birleşik Krallık’ta görülen mahkemede hâkim, otizmli olduğu söylenen Kurtaj’ın hâlen tehlikeli olduğunu ifade etti. Yapılan akıl sağlığı değerlendirmesinde hackerın “mümkün olan en kısa sürede siber suçlara geri dönme niyetinin olduğu” belirtildi.
  • Gelen bilgilere göre Kurtaj, doktorlar onun artık tehlikeli olmadığına karar vermediği sürece güvenli bir hastanede tutulacak.
İlk astronotumuzun uzaya gönderiliş tarihi ertelendi! İlk Türk uzay yolcusunun gidiş tarihi ertelendi Türkiye iletişimde hedefi koydu Yolcu ve yük trenleri 7/24 izlenecek